Взрив в болницата в Кърджали, има пострадали

Заради ремонтни дейности вътре е нямало пациенти

МБАЛ Д-р "Атанас Дафовски"
МБАЛ Д-р "Атанас Дафовски" Източник: БГНЕС
Двама работници са с обгаряния след взрив и последвал пожар в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Това съобщава 24rodopi.com. Заради ремонтни дейности вътре е нямало пациенти. "Чухме взрив около 8.00 часа - след появата на работниците", разкриха работещи в болничното заведение. Теч на кислород е предизвикал пожара в Инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. Двама са пострадалите работници, като единият е с 20% изгаряния и ще бъде лекуван в специализирана клиника в Пловдив. Теч от кислородната бутилка имало през нощта, а един от работниците сутринта влязъл вътре със запалена цигара – това е основната версия за предизвикването на пожара.
 
От Областна дирекция на полицията потвърдиха новината за пожара. "Сигнал за пожар в Инфекциозното отделение на кърджалийската болница е бил подаден тази сутрин в 8 часа. Два екипа с осем пожарникари са били изпратени незабавно на мястото на произшествието и са загасили две горящи врати. По първоначални данни в отделението не е имало пациенти, пострадали двама от работниците, ангажирани в ремонтни дейности. Мъжете са с изгаряния по краката, оказана им е била медицинска помощ, след което единият е бил транспортиран в пловдивска клиника.
 
"Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършва оглед на мястото на произшествието. Причините за инцидента са в процес на изясняване", посочва от регионалния пресцентър на МВР.

Още от "Кърджали"

Стартира първата покана за набиране на проектни предложения по програма ИНТЕРРЕГ VI-А Гърция-България 2021-2027

32 млн. евро са предвидени за проеБезвъзмездното финансиране от ЕС е в размер на 80%кти за опазване на околната среда, развитие на туризма и подкрепа на образованието в граничните региони

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени