Кметът на Бургас поздрави всички военослужещи, ветерани и именици

Нека Свети Георги да ни дава своята закрила и да ни води към нови успехи, каза още градоначаникът на морския град

Димитър Николов, кмет на Община Бургас поднася цветя
Димитър Николов, кмет на Община Бургас поднася цветя Източник: Община Бургас

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към всички военнослужещи, ветерани и именици по повод Гергьовден, съобщават от Община Бургас.


"Уважаеми военнослужещи, офицери и сержанти от резерва и запаса, ветерани, скъпи именици и бургазлии, поздравявам ви по повод светлия християнски празник Гергьовден. Днес отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. Нашият народ винаги е възприемал войската като символ на силната държавност. В трудни времена, когато над нас е надвисвала опасност, под бойните знамена са заставали смели и решени да бранят с цената на живота си всяка педя от Родината българи.


Днес е ден, в който си припомняме за героизма нахиляди знайни и незнайни български войници.Много от тях дадоха живота си за свободата и независимостта на България. В паметта на нашия народ тези герои винаги ще бъдат пример за храброст, чест и изпълнен дълг. Славното ни минало изисква от нас да отстояваме българските воински традиции и да предаваме на следващите поколения идеала за вярност към България.


Пожелавам на всички военнослужещи и ветерани да носят в сърцата си обичта към Родината и да поддържат жив спомена за славните победи на Българската армия. Отправям специален поздрав към всички именици с пожелание за здраве и благополучие. Нека Свети Георги да ни дава своята закрила и да ни води към нови успехи. Честит празник!", завършва поздрава си кметът на Бургас Димитър Николов.

Още от "Региони"

Резултати от първи етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за

В първия етап на кандидатстване за финансово подпомагане на местната култура за 2024 г. в Община Хасково са постъпили общо 68 проекта

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени