Кубетата на храм-паметника в град Шипка вече сияят с ново осветление

Общо 40 осветителни тела са подменен с ново, енергоспестяващо LED осветление

Храм-паметник "Рождество Христово"
Храм-паметник "Рождество Христово" Източник: Община Казанлък

Кубетата на Храм-паметник "Рождество Христово" в град Шипка вече сияят с ново осветление, монтирано от Община Казанлък. Това съобщиха от администрацията на Община Казанлък. Обновлението бе приветствано лично от Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.


"Изказвам своята искрена и най-сърдечна благодарност към Вас и целия Ви екип за съдействието за подмяната на изгорелите лампи! Благодарение на Вас, г-жо градоначалник, отново грейна осветлението, подчертаващо архитектурния план и великолепието на храм – паметник "Рождество Христово", което да бъде видно за гражданите, преминаващи в тъмната част на денонощието през Казанлък и град Шипка. Радваме се, че във Ваше лице имаме такъв Кмет на Община Казанлък, който направи този изключителен жест и принос в навечерието на 120-годишнината от освещаването на храм – паметника "Рождество Христово"!", заяви Старозагорският митрополит към Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова и благослови положените усилия и обновления.


"Това, което направихме заедно с моя екип се дължи на безграничната Ви грижовност във Вашата голяма епархия! Във Ваше лице имам голям поддръжник и благодаря, че винаги ми подсказвате какво трябва да направя като кмет!", каза Галина Стоянова, кмет на Казанлък.


Красивата сграда на Шипченския манастир грее в нови светлини. Общо 40 осветителни тела са подменени от Общинското предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата" с ново, енергоспестяващо LED осветление. Осветени са камбанарията, която от години не бе видна в тъмната част на деня, стълбичките към храма, хоровата зала вътре, изцяло подменено е външното осветление, дежурното, включително е осветен и шадраванът в църковния двор.

Още от "Региони"

Последни новини

Най-четени