Търсенето на употребявани автомобили у нас - с 30% скок

Вносът на коли втора ръка от Западна Европа е все по-труден, а търсенето в България е нараснало

Употребявани коли
Употребявани коли Източник: Facebook

30% скок на търсенето на употребявани автомобили у нас. Това отчитат голяма част от търговците в Дупница, където е един от най-големите пазари за коли втора ръка. Георги Грозданов е в търговията с употребявани коли повече от 15 години.

 

Наблюденията му през последната година показват, че вносът на коли втора ръка от Западна Европа е все по-труден, а търсенето в България е нараснало. "Има търсене - няма стока. Купуваш колите по-скъпо, следователно продаваш по-скъпо.

 

Клиентите бяха свикнали на по-ниски цени, на повече избор, сега и двете липсват. Преди купуваш 10 коли и ти правят по-хубава цена, сега купуваш 2 коли, цената е като за 2 коли", заяви Георги Грозданов, търговец.

 

Сред най-търсените автомобили втора ръка в Дупница са произведените преди 2012 година, а основното искане на клиентите е разходът на гориво да бъде по-нисък.

 

Заради недостига на материали за производство и затруднената търговия заради войната и пандемията цените и на новите, и на употребяваните автомобили ще расте, допълват още търговците.

 

Като пример дават автомобил втора ръка, който преди 3 години е закупен за 5 хиляди лева, а сега цената му вече може да достигне до 8 хиляди лева.

Още от "Кюстендил"

Бойко Борисов в Кюстендил: ПП-ДБ разпространяват слух, че отвън щели да ни натиснат да ги подкрепим. Ние не се поддаваме

Срещата откри кметът на Кюстендил Петър Паунов. "Държавник №1 е тук днес. Благодаря ви, г-н Борисов, че сте тук", обърна се кметът към лидера на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени