Активното саниране на жилищни сгради с европейски средства е ключов акцент в работата на ГЕРБ и СДС в Кюстендилско

Целта ни е да добавим поне още толкова блокове с минимум 3 хил. семейства в новата програма, която стартира още през настоящата година, допълни Терзийски

Христо Терзийски
Христо Терзийски Източник: ПП ГЕРБ

"58 блока в Кюстендил и 29 блока в Дупница са санирани по Програмата за енергийна ефективност и близо 3 хил. семейства живеят в обновени домове", подчерта Христо Терзийски, водач в листата на 10-ти МИР.

 "Кюстендил стои на едно от челните места по ефективност на санирането на жилищните сгради, тъй като е постигната една от най-ниските цени при изпълняването на тази дейност, чиято основна цел е намаляването на сметките за ток и вредните емисии. В Плана за възстановяване и устойчивост са предвидени европейски средства в размер на 1,4 млрд. лв. за страната, като сполучливо проведеният първи етап от програмата за енергийна ефективност е дивидент за региона и това доведе на място министър-председателя и ресорния зам.-министър на МРРБ да се ангажират, че Кюстендил е сред водещите при продължаването на програмата. Целта ни е да добавим поне още толкова блокове с минимум 3 хил. семейства в новата програма, която стартира още през настоящата година. В нея за първи път са предвидени да бъдат санирани и еднофамилни сгради, което ще даде възможност на повече наши съграждани да модернизират и обновят дома си", бе категоричен министър Терзийски.

 

 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени