Борисов в Сапарева баня: Мислете как да постигнем добър резултат, за да можем да ви гарантираме отново сигурност, нулева миграция, борба с престъпността (ВИДЕО)

Ако нямаме голяма разлика, няма как да направим правителство и пак ще влезем в цикъл на избори, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Сапарева баня
Бойко Борисов в Сапарева баня Източник: Скрийншот видео кадър

Ако нямаме голяма разлика, няма как да направим правителство и пак ще влезем в цикъл на избори. Моделът ГЕРБ означава работа, работа, работа... И  отговорност. Пътят към Ресиловския манастир и самиян манастир са пример за това, което нашите опоненти наричат "модела ГЕРБ". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнената зала в Сапарева баня, която го посрещна с бурни аплодисменти.

 

"Ако имаме сериозна разлика на изборите, ще направим стабилно правителство. Ако няма - не знам какво ще правим", коментира бившият премиер. Не искам да се занимавате с нашите опоненти. Те сами си правят така, че хората да ги намразят и да им се подиграват, изтъкна Борисов. Трябва ни сериозен резултат, за да постигнем стабилност, нулева миграция и така нататък, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов припомни успехите по време на управлението на правителствата на ГЕРБ и отбеляза: "Да се вайкаме - със сигурност не! Защото Господ ни помага. Защото ние действително се уповаваме на Бога, а неговите ценности са най-силни. БПЦ е абсолютно самостоятелна и ние можем само да помагаме. Няма да допуснем някой отвънка да каже на българските владици кой да е патриарх и кои владици да бъдат санкционирани. Българската църква има автокефалия от 11 века назад", изтъкна той.

 

Препълнената зала в Сапарева баня
Препълнената зала в Сапарева баня Източник: Скрийншот видео кадър

"Днес в мрежите нашите опоненти беснеят... Защото виждат как сме построили всичко това. Ако бяхме ние, "Струма" щеше да е готова. Лентата в посока Гърция щеше да е готова изцяло, а в посока Кресна - да е в началото. "Хемус" можеше да е готов и само участъкът в Търговище, където има ловен резерват, да се премести. Щяхме да сме минали Търново, да сме стигнали Белокопитово и Полски Тръмбеш. Парите ги няма. Всички магистрали, парите за тях, бяха оставени в банки. Всичко беше оставено, защото хората имат нужда. Само че това, което виждаме отсреща... Всъщност, то няма кампания. Някакви билбордове, някакви кешове. Нещо като нищо. Няма визия, няма - какво ще се прави след това, няма как да се обедини народът. Няма как да се постигне стабилност, която да ни измъкне от блатото. Да, ГЕРБ може, но ГЕРБ не може сам," добави лидерът на партията.

 

Бойко Борисов изтъкна, че след изборите, ако ГЕРБ спечели, трябва да се мисли за стабилно, управляващо добре правителство. Но той изрази съмнение, че опонентите от ППДБ искат това: "Не искам да се занимавате с нашите опоненти. Те правят така, че хората да ги намразват и да им се подиграват. Мислете как да постигнем добър резултат, за да можем да ви гарантираме отново сигурност, нулева миграция, борба с престъпността. И разбира се - дигитализацията, иновациите - всичко това, което колегите от ГЕРБ разработиха в огромен мащаб и обем," изтъкна Борисов.

 

"Много искам да сте силни, смели. Вчера Европа ни каза: Благодарим на ГЕРБ, на Бойко, с когото работихме много добре. Нашето европредседателство бе едно от най-добрите. И те разчитат пак на нас. Защото ние сме написали: "Стабилна България, обединена Европа"... Затова ако можем да превъплътим това, което сме написали да стане реалност, това е най-доброто", заяви Борисов. Той се пошегува, че в Сапарева баня е идвал като главен секретар на МВР: "Това все едно в предишния живот".

 

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев
Кметът на Сапарева баня Калин Гелев Източник: Скрийншот видео кадър

Събитието бе открито от кмета на Сапарева баня Калин Гелев. Думата бе дадена на Христо Терзийски, водач на листата на ГЕРБ-СДС за Кюстендилска област, койт представи кандидатите за народни представители.

 

Христо Терзийски
Христо Терзийски Източник: Скрийншот видео кадър

"Призовавам ви на 9 юни да направим така, че нашите опоненти да бъдат пета или шеста политическа сила", заяви той и поздрави всички жители на Сапарева баня, който празнува тази година 50-годишен юбилей като град", заяви Терзийски от трибуната.

 

"За тези три години видяхме какво могат нашите опоненти. За нашия регион 2021 г. в нашата предизборна програма бяха заложени сериозни инфраструктурни проекти. Но какво стана? За 1 година нито 1 км от магистрала "Струма", нито един четирилентов път до границата със Северна Македония. Нито един саниран блок! Затова ви призовавам - на 9 юни да гласувате с бюлетина 22", добави Христо Терзийски.

 

Андрей Новаков
Андрей Новаков Източник: Скрийншот видео кадър

След него думата бе дадена на кандидата за евродепутат Андрей Новаков. "Аз не съм историк, обаче съм длъжен да направя някаква ретроспекция. Тук сме ГЕРБ, събрали сме се да кажем какво ще направим ние. Струва ми се, че ГЕРБ е орисана да вади България от кризи. Орисани сме да оправим чуждите бакии... Господин Борисов и партия ГЕРБ завещаха на България 33 милиарда европейски пари за нашата страна. Три години по-късно от тях са изплатени едва 3%. Това е безобразие! България е дерайлирала, излезе от пътя на Европа, от пътя на европейското си развитие", добави Новаков.

 

Още от "Кюстендил"

Николай Нанков: Убеден съм, че ще бъде съставено стабилно редовно правителство с водеща роля на ГЕРБ за пълен мандат

В програмата, която беше изпълнена при предишните управления на ГЕРБ, в област Кюстендил са били санирани 65 сгради, в които по-комфортно вече живеят над 8000 души

Прочетете повече прочетете повече

Евродепутатът Асим Адемов пред земеделци в Кюстендил: Следващият програмен период ще има повече финансиране за малките и

Общинският съветник и земеделец Валери Йовев: Има облекчения за черешепроизводителите в Кюстендилско - при продукция под 5 хил. лв. няма задължение за деклариране по електронен път към НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени