Бойко Борисов: Нашите симпатизанти не допускат да се коалираме с ДБ и ПП (ВИДЕО)

Не могат да боядисат това, което сме построили за 10 години, добави той

Бойко Борисов в Рилския манастир
Бойко Борисов в Рилския манастир Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Рилския манастир. "Тук съм, за да видя пътя. Виждате едно прекрасно съоръжение, което направихме остана ни акт 14, да му сложат износващия слой, но като гледам още стои така. Знаете какви свлачища имаше, срутища. Сега е едно изключително модерно съоръжение. С дядо Евлогий имаме да ви покажем пречиствателната станция. Всичко като документация е готово. Знаете колко много неща се направиха, но става бавно", заяви той. 

 

За съжаление броят на жертвите и катастрофите се вдигна драстично по времето на Рашков, изключително неподържани пътища, констатира Борисов.

 

Президентът Радев ме обиди много като ме сравни с Петков и каза че и аз съм разхвърлял тръби. Искам да му напомня - стотици км нови газопроводи направихме, над 600-700 км нови газопроводи. А те още не могат да довършат стотина км по гръцката връзка. Направих България да притежава 80% от компресорните станции на целите Балкани - също ново строителство. С най-съвременните американски компресори, реверсивни. Двата терминала са на Турция - затова направих 19 километра байпас. Ремонтирахме старите газпроводи. През 2009 първото, което направихме е да махнем посредниците в газа, за месец милиони крадат от това, че ги възстановиха, възмути се бившият министър-председател. 

 

Ако не се правиха на фалшиви герои можеха да си продължат за няколко месеца доставките и през това време да сключат дългосрочен договор. Защото те имат два начина за действие - или през дългосрочен договор, дали с американска, дали с египатска, дали с катарска, за да може бизнесът да си планира колко ще им струва стоката. Да може бизнеса да знае цената. Другият вариант е да се освободи пазара само за посредници, но веднага ще стане монопол. И остава третият вариант - целта е била да фалират "Булгаргаз", той се е набълбукал със стотици милиони загуби, докато те крадяха през посредниците и Чирен и заграбиха стотици милиони от народа. Огромен риск форсмажора с "Газпром" да ни прати на арбитраж, предупреди лидерът на ГЕРБ.

 

Експериментът Василев фалира държавата. Утре с 60 % тока поскъпва. Провал в туризма, провал в земеделие, провал в спорта, в строителството, няма дърва за огрев. АМ "Хемус" е най-необходимото съоръжение, кое сме разпиляли. Къде е всичко, за което ни обвиняваше Рашков. Еконт-а си направи 5 моста, магистрали и мостове - шегувам се, разбира се.

 

Катастрофа във всяка една сфера. В кое сме силни през тази година и половина?! Оръжията за Украйна - ние им предложихме да внесем закон и да ги продаваме директно на Украйна, те какво мислят, че Русия не знае, че ние им продаваме!

 

Нашите симпатизанти не допускат да се коалираме с ДБ и ПП, категорично заяви лидерът на ГЕРБ. Аз се надявам че тази кражба която е бил месеци наред ще отврати народа.

Радев имал реваншизъм, към кой, към БСП, че и направи трима министри.


Рашков арестуваше наред, притискаше хората, тогава нямаше ли реваншизъм. Всичките им лъжи една по една блеснаха, а имаха година и половина време, какво ли не ни правиха, подчерта той. Не могат да боядисат това, което сме построили за 10 години, не да го поддържат, подчерта бившият премиер. 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени