Бойко Борисов в Кюстендил: ПП-ДБ разпространяват слух, че отвън щели да ни натиснат да ги подкрепим. Ние не се поддаваме на натиск. С добро могат да ни убедят, но с натиск - никога! (ВИДЕО)

Срещата откри кметът на Кюстендил Петър Паунов. "Държавник №1 е тук днес. Благодаря ви, г-н Борисов, че сте тук", обърна се кметът към лидера на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: Скрийншот/Facebook

"ПП-ДБ разпространяват един слух - че няма значение какъв ще е резултатът от изборите. Затова те не правят кампания. А ние всяка вечер имаме по един такъв салон - дори отвън има хора, благодаря им. Какво да кажем срещу този слух - ние не се поддаваме на натиск. С добро могат да ни убедят, но с натиск - никога!". Това заяви лидерът на ГЕРБ пред поредната препълнена зала със симпатизанти, членове и избиратели, този път в Кюстендил.

 

Няма шанс да подкрепим правителство на тези, които за 2 г. сътвориха всичко това. В някаква форма на голяма, широка експертна коалиция, всички сме склонни за разговор". 

 

Няма шанс да подкрепим правителство на тези, които за 2 г. сътвориха всичко това. В някаква форма на голяма, широка експертна коалиция, всички сме склонни за разговор, добави той.

 

"Като идвах насам ПП и ДБ си представяха програмата. Томислав Дончев съм го оставил дежурен да слуша с какво ще ни изненадат. Айде, 4 магистрали, 5 моста, самолети за Скопие над вас летят. Това го чухме. Питах какво говорят, за да реагираме. Той вика - ала бала. Щели да дават 50 млрд. за Севера и Юга. Дали по 50 или 50? Оставихме им милиард за "Хемус", а те го похарчиха...Те, ако дойдат пред толкова народ, ще стане да ги пита някой: Защо 2 г. управлявахте и не направихте съдебна реформа, ГЕРБ ги нямаше". Какво ще му отговорят? Нищо. Ала бала", заяви бившият премиер.

 

"Ако се намери някой смел журналист да ги попита за горивата, за инфлацията. Те няма как да отговорят, затова не правят кампания пред хората", заключи лидерът на ГЕРБ.

 

"Още 1-2 дена ще мълча за това, което знам. Да, склонен съм на разговори, но това което причиниха на бюджета..., истински се надявам от Министерство на финансите да извадят реалното състояние на бюджета. До октомври трябва да изтеглим още 10 млрд. лева дълг, за да вържем двата края. Дефицитът отива на близо 7%. Вие си мислите, че ние идваме и всичко е ок. Не, кошмарът тепърва започва", заяви той.

 

Пълната зала в Кюстендил
Пълната зала в Кюстендил Източник: Скрийншот/Facebook

"Само да има късмет българският народ да подкрепи още едно тяхно правителство – ще види какво го чака", предупреди Бойко Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ се възмути, че ПП и ДБ говорят за приоритети от студиата и добави, че правят това, "защото срещата с хората крие риск". 

 

Бившият министър-председател направи сравнение с правителствата на ГЕРБ: "Имахме повече отколкото харчехме и тогава започнахме да правим пътища, стадиони, манастири. Сега при минимум -7 % дефицит следващият трябва да реше, ако не иска да бутне валутния борд. Еврозоната няма да стане, Шенген – също. Те нямат смелост да кажат това, което ви причиниха, те трябва пак да излъжат. Обедняваме още повече, къде е борбата с корупцията по високите етажи", попита лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов припомни наследствата на Станишев и Орешарски. "За 1 година се справихме и излязохме на излишък. Сега има 15 млрд. дупка – имате ли търпение, това трябват 2 години да се поправи", категорчен беше Борисов и добави, че в най-голямата криза през 2009 г. не е дал банките в страната да мръднат. 

 

"После дойде миграционната криза. Направих така, че миграцията да е нула. Ковид кризата - заведение по заведение, болница по болница, най-добре ние преминахме през ковид кризата. Първи затваряхме, първи пускахме...Няма да се подвеждате. След 2 април трябва на всяка цена да се направи правителство. По това ще разберем кой е държавник и кой си обича държавата", обясни той.

 

Бившият премиер припомни, че докато България е председателствала ЕС, е получила с 2 млрд. повече и е била единствената страна, която не е била ощетена от излизането на Великобритания от съюза. На излизане от форум в Брюксел обаче чул, че Словения получава още средства и се върнал - поискал 200 млн. за пътя Ботевград-Мездра-Враца-Монтана-Видин.

 

Множеството бе изпълнило салона на театъра в областния център. Водач на листата в областта е бившият вътрешен министър Христо Терзийски. Той зае мястото до него в президиума.

 

Говори кметът Петър Паунов
Говори кметът Петър Паунов Източник: Скрийншот/Facebook

Срещата откри кметът на Кюстендил Петър Паунов. "Държавник №1 е тук днес. Благодаря ви, г-н Борисов, че сте тук", обърна се кметът към лидера на ГЕРБ.

 

След него думата взе водачът на листата Христо Терзийски, който покани на сцената кандидат-депутатите от ГЕРБ-СДС.

 

Водачът на листата Христо Терзийски
Водачът на листата Христо Терзийски Източник: Скрийншот/Facebook



"Нищо не се случва от самосебе си, след ГЕРБ дойде време на криза. Видяхме, че управлението на държавата като стартъп хората го изпитаха на гърба си - като влизат в магазина и като плащат сметките си. Новините започват с трафик на мигранти или грабежи. Нямаше такива проблеми по време на ГЕРБ. По тези канали, по които необезпокоявано минават мигранти, могат да минават оръжия и терористи. Рашков и акциите му оставиха срамно петно в МВР, демотивираха хората в системата. Години ще са нужни да се върнем в годините на ефективността в системата. Безопасността беше моя цел, Борисов искаше всяка сряда доклад. Днешните чоплят по пътищата на ГЕРБ, а те не са построили нищо. По-важно беше да арестуват Борисов, вместо да се грижат за безопасността на хората", подчерта Терзийски.

 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени