Бойко Борисов в Кюстендил: Злото не идва никога само. Мислехме, че войната в Украйна е най-голямата беда, но се оказа, че не е така. Ето, започна войната в Израел! (ВИДЕО)

Заедно с лидера на ГЕРБ в Кюстендил е народният представител и областен координатор на партията Христо Терзийски

Бойко Борисов в Кюстендил
Бойко Борисов в Кюстендил Източник: Скрийншот видео кадър

Не знаят правилника на парламента, ако ние се отметнем, кабинетът пада. ДПС гласува с нас. Опозицията трябва да събере 121 гласа, за да събори правителството. ИТН, "Възраждане" и БСП нямат тези гласове. ПП-ДБ нямат математическата възможност. Така се обърна към ПП/ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след коментари на премиера Денков и Кирил Петков по повод негови думи, че "в политиката най-важна е математиката, особено когато предстои вот на недоверие". 

 

И добави: В четвъртък ще е говорилня, в петък се гласува, математиката не им излиза. Та постове, обяснения, умножение... То е проста аритметика, не тригонометрия, стереометрия. Имам шестица по висша математика", заяви бившият министър-председател.

 

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев
Кметът на Сапарева баня Калин Гелев Източник: Скрийншот видео кадър

Борисов представи кандидатите на партията за кметове и общински съветници в област Кюстендил. Изказващите се от трибуната бяха категорични: "Когато дойде 29-ти, бъдете разумни - номерът е ясен, партията е ГЕРБ".

 

Кметът на Рила Георги Кабзималски
Кметът на Рила Георги Кабзималски Източник: Скрийншот видео кадър

Заедно с лидера на ГЕРБ в Кюстендил е народният представител и областен координатор на партията Христо Терзийски. Той благодари на Борисов и ръководството на ГЕРБ за безрезервната подкрепа. "Благодарение на вас устояхме и пред чегъртания, а и арести преживя нашият лидер. Всичко, което е направено при управлението на ГЕРБ, е съзидателно и стабилно", отбеляза Терзийски и представи кандидата за кмет на Кюстендил Петър Паунов. "Той е доказал какво може и ако спечели още на първи тур, аз съм сигурен, че Кюстендил ще стане още по-хубаво място", заяви Христо Терзийски.

 

Христо Терзийски в Кюстендил
Христо Терзийски в Кюстендил Източник: Скрийншот видео кадър

Петър Паунов отбеляза, че последните четири години са били "един нелек път". "Почувствахме колко е трудно, когато ти търсиш партньори, а останалите търсят предатели", заяви той и припомни трудностите, през които е преминала общината, както и постиженията, извоювани по време на сегашното общинско управление. 

 

Кметът на Кюстендил Петър Паунов
Кметът на Кюстендил Петър Паунов Източник: Скрийншот видео кадър

И даде думата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Злото не идва никога само. Мислехме, че войната в Украйна е най-голямата беда, но се оказа, че не е така. Ето, започна войната в Израел". Борисов припомни помощта, дадена на кметството в Кюстендил по време на управлението на ГЕРБ и отново заяви: "Сложно е да се говори в предизборна ситуация при състояние на две войни. Ние сме солидарни с Украйна и направихме това, което правителството на Кирил Петков, Слави Трифонов и Корнелия Нинова в предишния мандат не направиха. Ние осигурихме военната помощ за Украйна".

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и задочните отговори на Николай Денков и Кирил Петков по отношение на негови думи за математиката във вота на недоверие. "Завчера се пошегувах, че математика е вотът на недоверие и те всички започнаха да пускат постове и да се възбуждат. Правителството може да падне само, ако или ПП, или ние се оттеглим. Та чак постове, та чак умножения и деления. Проста аритметика! Не алгебра, тригонометрия или стереометрия. Имам шестица по висша математика. По-добре я знам от тях". 

 

Борисов припомни иронията с "джипката", от която хвърлял пари и попита: "Колко сгради санирахте последните три години, уважаеми? Нула. Поне за това си мислех, че българинът ще реагира, защото е водеща завистта към комшията. Но три години нищо! Половината блокове санирани, другите стоят - олюпени, грозни. Много интересна психология имаме! Тука като дойдех, кметът като ме захване - пък Коридор 8, пък КПП, къде ви е разширението сега? Това са три години пропиляно време! АМ "Струма", както съм я оставил с тунелите и мостовете, не е мръднала", възмути се бившият премир.

"Искам да ми кажете - аз ли мисля грешно или ние грешим общо. Всичките пари, които съм дал, се знаят - за стадиона, за селата, за църквите. А на този господин политолог, който ми правеше анализа по една телевизия тази сутрин, ще му кажа: "Когато тръгна с нас бюджета, имаше 12 милиарда лева "мазнинка". Три години - и сега сме на опашката". 

 

Борисов припомни, че преди три години правителството на ГЕРБ-СДС е имало готов План за възстановяване. "Урсула отиде, даде на Мицотакис, на Пленкович, България ни заобиколи, защото нямахме правителство. Три години се изредиха какви ли не. Но План за възстановяване се опитваме да направим чак сега. ГЕРБ го няма от три години, колега. Защо не си направихте еврофондовете, защо не си направихте Плана?". 

 

"Така че - вот няма да мине. Това е ясно. План за възстановяване (аз благодаря на Делян Добрев, че ги хваща - ама те се били "объркали"). Кмете, ти ме провокира, обърна се лидерът на ГЕРБ към един от изказалите се кметове. Питаш как издържаме. Издържаме, защото няма нищо по-добро. Има и с какво да се похвалим, но това, което местната власт се интересува - те затова три години ви мачкаха, безпардонно", отбеляза Борисов.

 

"Три години гледаме готиния, променения модел, на който не можеш да му намериш кусур. Защото не прави нищо. Дават заплати и нищо не правят. Пък като гледам как си мълчахте три години, те може да са и прави", заяви лидерът на ГЕРБ и допълни: "Така че от вас зависи дали ще променим нещо в следващите години. Трябва ни категоричен резултат! Ако не победите, ще има сглобки във всеки град. Хем ще сте заедно, хем ще се хейтите при първа възможност. Ако това е добре за градовете, направете го. Желая ви хубава вечер и Бог да е с нас, да ни пази българите. Защото тези две войни са риск за тероризма".

 

 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени