Бойко Борисов в църква в Кюстендил: Без Господа нищо не може да се направи (ВИДЕО)

Архимандрит Исак изрази чест и почитания към бившия министър-председател за направеното от него за църквите и манастирите в региона

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кюстендилският архимандрид Исак
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и кюстендилският архимандрид Исак Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Кюстендил. Той посети храм в града, бе посрещнат от архимандрит Исак и получи като подарък икона. Игуменка на манастир лично благодари на бившия премиер за неговата загриженост към съграждането и възстановяването на църкви и манастири.

 

"Нашият манастир беше пред разпадане и благодарения на Вас днес е в много благолепен вид. Каня Ви да дойдете да го видите. Винаги сте в молитвите и в сърцата ни за Вашето благополучие, за всички Вас и Вашите родственици". 

 

Борисов предложи да се съревновават манастирите кой е станал по-хубав, а не кой е по-запуснат. "Много повече хора вече ходят на църква, тонове свещи се продават днес", каза Борисов. Архимандрит Исак изрази чест и почитания към бившия министър-председател за направеното от него за църквите и манастирите в региона. "Молим се за Вас, споменаваме ви в молитва и Бог да направлява пътеките п, по които вървите". 

 

Игуменката на манастира в Кюстендил
Игуменката на манастира в Кюстендил Източник: Скрийншот/Facebook

"Без Господа нищо не може да се направи", добави Борисов. "Миналата седмица 60 000 лв. от партийната субсидия на ГЕРБ изпратихме на владиката на Варна, дядо Йоан, за да дострои...защото тя е почти готова, но 60 000 лева не стигат за вътре. Изпълнителната комисия реши - вместо да ги дадем на Кюстендил на партийците - решихме, всичките ги изпратихме, с договор, във Варна", заяви лидерът на ГЕРБ. 

 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени