Бойко Борисов: Василев и Петков изсмукаха стотици милиони от посредници на руския газ (ВИДЕО)

Ако махнат Кирил и Асен, ПП-та стават много приятна партия и можем да се коалираме с тях, пошегува се лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Кюстендил
Бойко Борисов в Кюстендил Източник: Скрийншот/Facebook

"Ние имаме ясна позиция - Асен Василев, Кирил Петков с посредници от април досега изсмукаха от държавата стотици милиони при действащ договор с "Газпром". За 6 месеца има близо 150 млн. на месец откраднати, ако и този път българите са наивни и Господ няма да ги спаси. Това заяви при посещението си в Кюстендил лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Колегите от ДБ, които са честни хора, се подведоха и започнаха да правят протести, за да не се върне "Газпром". "Спонтанни" протести и затова се провалиха. А Асен Василев много хитро вчера се възползва като каза "Какво лошо има в това "Газпром" да ни даде газ", добави бившият премиер.

 

На Голяма Богородица лидерът на ГЕРБ посети празничната служба в обновения храм "Успение Богородично" в Кюстендил. От името на патриарх Неофит митрополит Поликарп пожела лек и благословен празник и изказа лична благодарност към Бойко Борисов за безценната помощ. "Благодарим не само за този храм, но и за всички храмове и манастири на територията на Софийска епархия и Софийска митрополия, които благодарение на вашата щедрост днес живеят нов живот", отбеляза митрополитът. След неговото слово Борисов се поздрави с миряните в църквата. Камбаните на храма забиха тържествено. 

 

Борисов в Кюстендил
Борисов в Кюстендил Източник: Скрийншот/Facebook

"Искам да ви помоля като свършите да снимате колоните, на които се държеше църквата. Оставихме ги нарочно, за да се види на какво се крепеше. Че щеше да падне, щеше. Вярата, християнската ни вяра в тези тежки времена е най-важното. Щастлив съм, че на този хубав празник съм тук", заяви Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ продължи с коментара си по актуални политически теми. Той обясни, че Василев и Петков с "хайдуците" около тях са се облагодетелствали с милиони. "Не случайно Асен Василев вчера каза, че имали "идеологически противоречия" с ДБ. В момента е заключителната фаза на Кирил и Асен да откраднат милиард. Второ - кражбата ще продължи и догодина. За месеците, в които ние сме изкупили същия този руски газ чрез посредниците на 60% по-скъпа цена, вие, журналистите, тиражирахте Лена Бориславова "Четири пъти по-евтин газ". Защо не тиражирате сега това? Не сте ли виновни, че не проверихте? Всички сме виновни! С този форсмажорен договор "Газпром" ще ни осъди. Около 800 милиона евро ще ни осъди. Единственото правилно решение тука е - 100% диверсификация от "Газпром". ГЕРБ сме категорични за това. Има сто начина да се докара газ. Стига държавата да не продължава да налива милиарди. Само оня ден - 800 милиона за посредници", коментира Борисов. "С една дума - истински вярвам, че здравият разум в България ще се върне на тези избори. Всички казват: "Трябва да продължите". Ами колко храмове и манастири бяха построени и ремонтирани. Като гледам "Струма" сега - спряха я и нея. Спряха "Хемус", спряха Търново. Година и половина нищо!", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

 

Той допълни, че умолява Радев да разпореди на финансовия си министър да направи тригодишна рамкова прогноза за финансите на тази държава: "Само за догодина, по мои груби сметки, при нула капиталови разходи няма да им стигнат 5 милиарда. Плюс тези, които сега дадоха - 6. Плюс тези, които още ги няма по Плана за възстановяване. И вие ме питате за коалиция. Тук става въпрос дали държавата може да бъде извадена от хаоса и разрухата".

 

"Гледам го онзи ден Виктор Николаев. Защо не попита Кирил Петков за парапета? А мен ме разсипаха от въпроси. Колко пъти ме питаха коя е Мата Хари. Нито един журналист не го попита: "Пипа ли парапета или не?". Кой им забранява?! Началникът на кабинета да те хване за ръката, когато са те уволнили след шест месеца твоите коалиционни партньори. Нормално е тогава да ти държат ръката. Това не е никакъв проблем. Другото е проблем. И затова не питате", заяви Борисов.

 

Журналист попита как ще коментира думи на представителя на БСП Явор Божанков, на което Борисов заяви: "Кой е този, не го познавам? С какво ще го запомните този човек? Щом е "голям" от БСП, той съди по тях си. На Корнелия Нинова приживе паметник трябва да й издигнат в централата, защото се заканила да бие ГЕРБ".

 

"Вижте колко шизофренна е ситуацията. Кирил Петков обвинява Румен Радев в реваншизъм. А той ги направи министри. Той "вдъхна" Божия дух да станат партия. Но, да не богохулствам." "Има два месеца, като се убедят докрай хората какво им се е случило, когато колегите вдясно послушат още "колко добър е "Газпром", може да си направят още един протест. Казвам го пак - 100% диверсификация от "Газпром"... Уж сме най-бедни, а сме най-добрите платци в света. Взеха ни 800 милиона от данъците и понеже ги хванахме, Асен Василев вчера вика: "Ами какво лошо има в това". А ако бяхме ние, война щеше да се води", коментира бившият министър-председател.

 

"Ако махнат Кирил и Асен, ПП-та стават много приятна партия и можем да се коалираме с тях. Ако ДБ махнат някой, ако БСП махнат някой... Ние сме се махнали. Година и половина ГЕРБ ги няма. А къде са милионите, къде са магистралите? Защо не ги питате? Защо не показахте ГЕРБ как строи?! Една мантинела не са сложили, изтрепаха се хората", продължи Бойко  Борисов. "Честит празник на всички! Богородичка да ви пази!", пожела накрая той на събралите се хора.

 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени