БСП-Кюстендил се разпада - десетки подават молби за напускане

Състоянието на общинската организация на БСП в Кюстендил не е добро - така е след местния вот през октомври м.г., когато партията спечели едва четири съветнически места

БСП се разпада бавно и мъчително
БСП се разпада бавно и мъчително Източник: Zonanews

Над 20 молби за напускане са подали членове на клубове на БСП в Кюстендил, казаха активисти пред БНР. Това е станало при скорошното посещение и среща на лидера Корнелия Нинова с местния актив на социалистите. Напускането още не е факт, защото не е спазен устава, коментираха ситуацията в местната организация.

 

Състоянието на общинската организация на БСП в Кюстендил не е добро - така е след местния вот през октомври м.г., когато партията спечели едва четири съветнически места, а лидерът ѝ Йордан Тодоров, който беше и кандидат за кмет на общината, подаде оставка и молба за напускане.

 

За временен председател на общинската организация беше избран дългогодишният активист инж. Милчо Христов. В изпълнителното бюро влезли стари кадри. По-младите обаче са недоволни от тази ръководна конфигурация и решили да напуснат.

 

Временният председател Христов каза за БНР, че има само една подадена молба за напускане - на предишния председател Йордан Тодоров. Останалите - говори се за 24 подадени молби, не са спазили процедурата, като са връчили молбите си директно на лидера Корнелия Нинова, а не до низовите организации.

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени