Христо Терзийски, ГЕРБ-СДС: Искаме държавата да продължи по пътя на десните ценности, на сигурността и стабилната икономика

45-ият парламент беше цирк, беше шоу, каза д-р Александър Паризов

Христо Терзийски
Христо Терзийски Източник: ПП ГЕРБ

Ние искаме държавата да продължи да върви по пътя на десните ценности, на сигурността и на стабилната икономика. Само за месец българските граждани се убедиха, че страната лесно може да бъде върната с години назад, че без политически сили, способни да поемат отговорност за управлението, всеки достоен човек и добър професионалист е изложен на политически произвол. С тези думи се обърна към жителите на дупнишкото село Бистрица ексминистърът и водач на листата на коалицията ГЕРБ-СДС за област Кюстендил Христо Терзийски.

 

"Пред Вас заставаме с нашите имена и с опита, който имаме; излизаме и с бъдещето – в лицето на младите хора, които са част от листата ни", посочи още Терзийски. Със жителите на село Бистрица се срещнаха и кандидатите за народни представители Даниел Александров, д-р Александър Паризов и Мишел Виячева. В неформалния разговор се включиха също кметът на Дупница инж. Методи Чимев, неговият заместник Крум Милев и кметът на Бистрица Кирил Огненски. 

 

Младият европейски и световен шампион по борба Даниел Александров бе категоричен, че такова поведение от трибуната на НС, на каквото бяхме свидетели само преди месец, е недопустимо. "Много хора бяха излъгани, защото определени политически лидери избягаха от отговорност. Ако аз отида на състезание, за да защитавам България, и в деня на състезанието кажа на треньорите, че днес не ми се бори, няма да се боря за България, това е предателство и безотговорност. Това се получи в Народното събрание", обясни своята гледна точка вторият в листата Дани Александров. Той бе категоричен, че не бива да позволяваме служебното правителство да ни връща години назад.

 

"45-ият парламент беше цирк, беше шоу. В парламента се внесе законопроект, с който трябваше да се гласува ревизия на 5-годишен период, в който ГЕРБ е бил на власт. Ние, от ГЕРБ, предложихме да не бъде 5-годишен, а 10-годишен периодът, което значи да бъдат ревизирани всички правителства, в които ние сме участвали. Обаче другите казаха "не". Защо казаха не? Ами, защото в предните правителства беше и г-н Христо Иванов, а преди това и г-н Орешарски от БСП", обясни д-р Александър Паризов, който на предишните избори бе избран за народен представител от Кюстендилска област в 45-тото НС. 

 

Шестата в листата, Мишел Виячева от Сапарева баня се обърна към присъстващите с думите: "В следващите седмици България ще избира. Ще избира бъдещето си, дали да бъде стабилна, демократична и европейска страна. Не съм политик, но като млад човек имам позиция и затова съм избрала да бъда в тази листа. Убедена съм, че младите, можещите, трудещите се и желаещи да се развиват млади хора, имат бъдеще в тази държава. Да, трудно е, никой не го отрича, но къде е лесно?! Не вярвам, че на нашите сънародници в чужбина им е по-лесно. От нас зависи да направим нещата тук по-добри, да вземаме отношение, да се интересуваме от процесите в държавата, да избираме. Да избираме разумно, защото емоциите не винаги са добър съветник. И мисля, че да градим мостове е по-добре за всички нас, вместо да рушим и отричаме постигнатото дотук. А то не е никак малко."

 

Кметът на община Дупница инж. Методи Чимев призова жителите на Бистрица да не се поддават на некоректни влияния и гръмки обещания, а да гласуват за стабилността и разума на 11 юли. За кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС инж. Чимев бе категоричен, че на тях може да се разчита, защото са честни, доказали се и отговорни професионалисти. 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени