Кмет от БСП окачи руското знаме пред общината в Дупница, ДАНС му разпорежда да го свали

Кандидат-депутат го изхвърля в кофата за смет

Първан Дангов
Първан Дангов Източник: Скрийншот видео кадър

Кметът на Дупница Първан Дангов окачи на пилона пред Общината днес руското знаме, редом до българското и това на Европейския съюз. Информацията пред БТА потвърди и самият Дангов като допълни, че е получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност" знамето да бъде свалено. 

 

Флагът обаче на два пъти свалил днес Николай Табаков, общински съветник от "Демократична България" и кандидат за депутат в предстоящите избори. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

 

"Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден", каза за БТА Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация. "Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи", безсрамно заяви Дангов.

 

"Действах под афект, площадът е озвучен с "Вставай страна огромная", а на пилона пред Общината се вее руското знаме", подчерта Табаков, който призна, че на два пъти е свалил днес флага от пилона пред общинската сграда.

 

На мястото днес следобяд е имало и полиция, казаха очевидци. От полицията в Кюстендил казаха, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.

Още от "Кюстендил"

Николай Нанков: Убеден съм, че ще бъде съставено стабилно редовно правителство с водеща роля на ГЕРБ за пълен мандат

В програмата, която беше изпълнена при предишните управления на ГЕРБ, в област Кюстендил са били санирани 65 сгради, в които по-комфортно вече живеят над 8000 души

Прочетете повече прочетете повече

Евродепутатът Асим Адемов пред земеделци в Кюстендил: Следващият програмен период ще има повече финансиране за малките и

Общинският съветник и земеделец Валери Йовев: Има облекчения за черешепроизводителите в Кюстендилско - при продукция под 5 хил. лв. няма задължение за деклариране по електронен път към НАП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени