Община Кюстендил е на колене, плаща с 600% повече за ток

Вместо да планираме инвестиции, ние сме в режим на оцеляване. За пръв път от зимата на 2009 г.", каза кметът Петър Паунов

Кметът на Кюстендил Петър Паунов
Кметът на Кюстендил Петър Паунов Източник: Zonanews

 Рекордни сметки за ток трябва да плати община Кюстендил за декември месец. От местната администрация споделят, че са на колене и че само компенсации за януари ще ги вдигнат на крака.

 

"За ноември сметката за газ бе с 250% повече в сравнение с ноември 2020, а за електричество се е увеличила с 400%. За декември увеличението е с 600% за електричеството и с 300% за газта. Кошмарни суми. Разликата във всичките звена бе 142 хил. лв., докато за 2019 г. за цялата година платихме 130 хил. лв.", заяви Паунов в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Той е категоричен, че януарските компенсации са единственият шанс на общината за спасение.

"Изключително напрегнато е, едвам преживяваме и в момента правим анализ, ако не получим компенсации с януарските сметки, кои звена ще бъдат ограничавани. Изцедени сме абсолютно, кошмарна зима. Вместо да планираме инвестиции, ние сме в режим на оцеляване. За пръв път от зимата на 2009 г.", добави той. 

 

По думите му местната администрация е в постоянен контакт с правителството, което е "наясно с проблемите на общините" и е обещало "незабавна реакция".

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени