Петър Паунов се кандидатира за още един мандат като кмет на Кюстендил

Коментарите в града са, че Паунов е получил недвусмислен знак и уверение от Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ, че ще бъде подкрепен отново – както беше на местните избори преди 4 и преди 8 години

Петър Паунов
Петър Паунов Източник: Zonanews

Кметът на Кюстендил Петър Паунов направи изявления пред медиите, от които почти е сигурно, че ще бъде кандидат за пети пореден мандат. Това обаче ще го реши неговата дясна коалиция "Кюстендил", в която са събрани 6-7 формации дясно-център. Никой  не се съмнява, че коалиционните партньори твърдо ще са зад неговата кандидатура.

 

Повод Паунов да направи изявления беше въпрос на съграждани в дигиталния диалог с Общината във вторник дали има право да се кандидатира и дали наистина ще бъде номиниран. Законът не ограничава кметските мандати. Така че остава да се разбере дали коалицията "Кюстендил" ще го издигне.

 

Паунов обясни пред БНР ситуацията така:

"Истината е, че работим нонстоп, носим отговорност, заставаме в момента… преговори с министъра на енергетика, знаете, горе имаме проблем с опити за златодобив, отново се домогват фирми в момента. Ние водим преговори с министър-председателя, министъра на енергетиката, министъра на околна среда и води за всичките неща. Нашите непрекъснати битки, нали всеки трябва да си носи кръста, още повече…- това сме разбрали, че Бог дава на всеки, колкото може да носи".

 

Коментарите в града са, че Паунов е получил недвусмислен знак и уверение от Бойко Борисов и ръководството на ГЕРБ, че ще бъде подкрепен отново – както беше на местните избори преди 4 и преди 8 години.

Прогнозите са Паунов да спечели петия си мандат – още повече, че БСП и левицата са в пълна криза, не можаха да направят и мандат на парламентарния вот на 2 април, което не се беше случвало досега.

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени