Погребението на Ангел Христов е спряно - проверяват се обстоятелствата, при които издирванията от Интерпол е влязъл в България

Версиите как Ангел Христов е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни

Пламен Галев (вляво) и Ангел Христов (вдясно)
Пламен Галев (вляво) и Ангел Христов (вдясно) Източник: БГНЕС

 Проверяват се обстоятелствата, при които единият от братята Галеви - Ангел Христов, издирван от Интерпол, е влязъл в България и не е бил задържан. Това стана ясно, след като бе съобщено, че Христов е починал във вилата си в дупнишкото село Ресилово, съобщава БНР.

 

Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха България през 2012 година, преди окончателното потвърждаване присъдите им от по 5 и 7 години за участие и ръководене на организирана престъпна група за изнудване.

 

Ангел Христов трябваше да бъде погребан днес в Дупница, но впоследствие стана ясно, че погребението му е отложено. Версиите как Ангел Христов е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни. Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност - минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.

 

Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети. В самото Ресилово, където живее съпругата му Радмила, която има клуб по художествена гимнастика, до късно снощи не вярваха, че Христов се прибрал и че е починал от инфаркт, всички го помнят като много здрав физически.

 

МВР извършва проверка във връзка с информациите, че Ангел Христов се е завърнал у нас и е починал. Според информация на БНР до момента няма регистрирано влизане на територията на България с неговата самоличност. Ангел Христов и Пламен Галев избягаха преди години, когато бяха осъдени.

 

Към момента няма яснота как точно се е прибрал у нас Ангел Христов и защо не е засечен от Гранична полиция.

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени