Полицай е пострадал при сбиване в Дупница, друг служител на МВР стрелял по врата при скандал

Масовото сбиване станало на ул. "Отец Полихроний" в един от ромските квартали в града

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Полицай е пострадал при масово сбиване в Дупница, съобщават от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Масовото сбиване станало на ул. "Отец Полихроний" в един от ромските квартали в града.

 

"Пристигналият на местопроизшествието полицейски автопатрул установил яростна тълпа от около 40 души, които не се подчинили на устните разпореждания са служителите за преустановяване на побоя", каза говорителят на полицията Катя Табачка, цитирана от БТА.

 

Възпроизведени са и предупредителни изстрели. Пострадалият полицай е ударен с твърд предмет в главата и е настанен в болница с комоцио. Задържани са двама мъже - на 21 и 48 години. Образувано е досъдебно производство. 

 

Дисциплинарна проверка пък е образувана в полицията в Кюстендил срещу служител на МВР, произвел изстрели със законно притежаваното си оръжие при инцидент на битова основа в с. Соволяно, община Кюстендил, между местни жители и техен познат. Инцидентът станал вчера следобед.

 

Служителят на МВР стрелял със стоп-патрони по входна врата на имот на другите участници в скандала. Пристигналият на местопроизшествието полицейски екип е задържал стрелеца, а по случая е образувано следствено дело.

Още от "Кюстендил"

Районният съд в Дупница постанови арест за прокурорския син от Перник

Определението на Районен съд – Дупница, с което по отношение на В. М. от Перник е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени