Психично болният мъж, отвлякъл две деца в Дупница, е крал и патрулка

Мъжът отвлякъл колата с двете деца в момент, когато майката спряла да купи лекарства, а ключът на колата останал на таблото

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Психично болният мъж, който в понеделник открадна кола с две деца в Дупница, е известен на полицията в града. В миналото той е откраднал патрулен автомобил и катастрофирал с него. Това съобщи по NOVA началникът на РУ-Дупница Йордан Зарев.

 

Мъжът отвлякъл колата с двете деца в момент, когато майката спряла да купи лекарства, а ключът на колата останал на таблото. Децата, които са на 1 и 3 години, са били открити оставени край пътя в местност извън града и върнати на майка им.

 

Няма данни похитителят да е проявил агресия към тях. По думите на Зарев те са престояли сами около 10 минути преди да стигнат полицаите до тях. Извършителят е бил преследван по улиците на града около 20 минути и спрян принудително. Не е оказал съпротива при задържането.

 

По думите на очевидци в същия ден той е влизал и в други коли, управлявани от жени. Мъжът не е криминално проявен, за него се грижи баща му. По случая вече е образувано досъдебно производство. Предстои повдигането на две обвинения – за отвличане, като наказанието е до 15 г. затвор, и за кражба на автомобил.

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени