Седми ден без следа: Продължава издирването на изчезналата Ивана от Дупница

В понеделник следобед стана ясно, че внезапно профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи е сменена, а след това от неин профил бяха писани и коментари

Изчезналата Ивана от Дупница
Изчезналата Ивана от Дупница Източник: МВР

Вече седми ден издирват 17-годишната Ивана от Дупница. Още вчера периметърът на издирването ѝ бе разширен. Тя изчезна от училище в четвъртък (22 февруари) и оттогава няма следа от нея.

 

В понеделник следобед стана ясно, че внезапно профилната ѝ снимка в една от социалните мрежи е сменена, а след това от неин профил бяха писани и коментари. Веднага след това експерти по киберсигурност се намесиха и се опитват да установят кой е сменил профилната снимка на момичето във Facebook.

 

Кметът на града Първан Дангов свика кризисен щаб. В него са включени всички институции, имащи отношение по случая. Включени са и служителите от Горското стопанство, които обхождат трудните райони в покрайнините на града.

 

Дангов посочи, че целта на щаба е да се анализират резултатите до този момент, да се набележат следващи стъпки и да се акцентира върху превенцията и недопускането на подобни случаи в бъдеще.

 

В тази връзка той е разпоредил и вътрешна проверка във всички учебни заведения в Общината, за да се направи "моментна снимка" за наличието на деца с проблемно поведение, за да може активно да се работи с тях.

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени