Спешно обсъждане на тежкото състояние на водопроводите в Кюстендилско

Главните довеждащи водопроводи са от 70-те години на миналия век

Стар водопровод
Стар водопровод Източник: Zonanews

Свиква се спешно обсъждане от областния управител на Кюстендил за проблема с водопроводите в общините в региона, съобщи БНР. Предстои спешна среща за тежкото състояние на довеждащите водопроводи за повечето от 9-те общини в Кюстендилския регион, каза областният управител инж. Александър Пандурски.

 

На нея ще участват и шефът на ВиК холдинга и експерти от ведомството. По думите му довеждащите водопроводи особено и за самия Кюстендил са в трагично състояние. Според него нещата могат да се оправят, но изискват усилия. След 6-и ще дойде шефа на ВиК холдинга инж. Илиян Илиев и ще дискутираме конкретно въпросите, свързани със започване на ремонтите на главните довеждащи водопроводи, защото те са от 70-те години на миналия век.

 

По тях не е работено, не е правено, всичко е само някакви кръпки. Кюстендил има вода само заради това, че намалява населението, а не заради нещо друго, допълни той. Най-зле е ситуацията с водопровода за миньорския Бобов дол, където от честите аварии се губи до 70 процента от водата. Проблеми имат и общините Кочериново и Бобошево.

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени