Това ни чака в цяла България - двете ДПС-та препънаха избора на РИК в Кюстендил

Според разпоредбите на ЦИК, ДПС има право само на един член в РИК – Кюстендил

Гласуване, избори
Гласуване, избори Източник: БГНЕС

Спокойно и конструктивно преминаха консултациите за съставянето на Районната избирателна комисия в Кюстендил, съобщи "Фокус". Срещата, насрочена от областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски премина в добър тон.

 

Единственото недоразумение се получи при представителите на ДПС. Появиха се упълномощени представители от двамата съпредседатели на Движението, които представиха свои кандидати за членове на РИК.

 

Според разпоредбите на ЦИК, ДПС има право само на един член в РИК – Кюстендил. Това е и причината на консултациите да не бъде взето решение за състава на Районната избирателна комисия.

 

Протоколът от заседанието ще бъде изпратен в ЦИК и тя ще определи състава и ще назначи РИК – Кюстендил. По отношение на ръководния състав на РИК – Кюстендил е имало принципно съгласие.

 

За председател на комисията е предложен Венцеслав Механджийски от Коалиция "ГЕРБ – СДС". Илиян Хаджийски е предложен за секретар от Коалиция "ПП – ДБ". Направени са и предложения за петима зам.-председатели.

 

От ДПС са имали две предложения за член на РИК и съответно за един зам.-председател, но квотата на партията е само една. До 6 септември ЦИК трябва да излезе с решение за назначаването на РИК.

Още от "Кюстендил"

Районна прокуратура – Кюстендил ръководи дело за престъпления, извършени в условията на домашно насилие

Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Районна прокуратура – Кюстендил искане за вземане на мярка за неотклонение спрямо обвиняемия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени