Трафикант и мигранти, задържани в района на ГКПП "Олтоманци", остават в ареста

29-годишният Г.М. противозаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да преминават през територията на страната

Районна и Окръжна прокуратура-Кюстендил
Районна и Окръжна прокуратура-Кюстендил Източник: ПРБ

По искания на Районна прокуратура – Кюстендил съдът взе мерки за неотклонение спрямо обвиняеми за извършени престъпления в района на ГКПП Олтоманци, квалифицирани по чл. 281, ал. 2 и по чл. 279, ал. 1, чл. 18 от НК.

 

На 01.09.2022 г. 29-годишният Г.М. противозаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да преминават през територията на страната. За превоза им той използвал лекотоварен автомобил "Форд". С действията си мъжът целял набавяне на имотна облага.

 

Водачът и чуждестранните граждани са били задържани при проверка в района на ГКПП Олтоманци. С постановление на Районна прокуратура – Кюстендил всички те са привлечени в качеството на обвиняеми за извършените от тях престъпни деяния.

 

При разглеждане на исканията за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" срещу обвиняемите съдът прие доводите на държавното обвинение за наличие на обосновано предположение за виновността им. Налице е опасност те да се укрият или да извършат престъпление. Разследването по досъдебните производства продължава.

Още от "Кюстендил"

Бойко Борисов в Кюстендил: ПП-ДБ разпространяват слух, че отвън щели да ни натиснат да ги подкрепим. Ние не се поддаваме

Срещата откри кметът на Кюстендил Петър Паунов. "Държавник №1 е тук днес. Благодаря ви, г-н Борисов, че сте тук", обърна се кметът към лидера на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени