Водачът на ГЕРБ – СДС Христо Терзийски в онлайн дискусия с млади хора: Разчитаме на вашата активност при изготвянето на образователни и иновативни проекти

Кандидатът за народен представител Михаела Крумова добави, че, за да могат младите хора пълноценно да се реализират на пазара на труда, са разработени редица мерки и програми, които целят обръщане на миграционните процеси

Онлайн дискусия Кюстендил и младите хора
Онлайн дискусия Кюстендил и младите хора Източник: ПП ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Христо Терзийски и кандидатите за народни представители Михаела Крумова, Люба Пашова и Мишел Виячева взеха участие в онлайн дискусия "Кюстендил и младите хора". Близо 50 млади специалисти от областта споделиха идеите си за развитието на региона и зададоха въпросите си към кандидатите.

 

"Регионът има сериозен потенциал за развитие, включително и в рамките на проектно финансиране по европейските фондове, които само преди дни заместник-председателят на ЕНП и комисар Мария Габриел представи при обиколката си в региона", сподели с младежите Терзийски и добави, че е важно те да бъдат активни в изготвянето на образователни и иновативни проекти, в разработването на младежки стартъпи и в повишаване капацитета на НПО. "Това би допринесло както за икономическото развитие на региона, така и за повишаване на заетостта сред младите хора и създаването на пълноценна социална и културна среда", допълни Христо Терзийски.

 

Кандидатът за народен представител Михаела Крумова добави, че, за да могат младите хора пълноценно да се реализират на пазара на труда, са разработени редица мерки и програми, които целят обръщане на миграционните процеси. "За младите родители е предвидена програма за детегледачки, което да им позволи бързо да се завърнат към икономическа активност", обясни Крумова. "Вярвам, че участието на хора на нашата възраст в политическата ни система, ще увеличи нейната представителност и стабилност", категорична бе фармацевтката Мишел Виячева от листата на ГЕРБ-СДС. 

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени