Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кюстендил Христо Терзийски се срещна с жители на с. Сапарево

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев отбеляза, че само в рамките на последните няколко месеца правителството на Борисов е подкрепило изключително много общината

Среща в село Сапарево
Среща в село Сапарево Източник: ПП ГЕРБ

Виждате колко внимание отделя държавата на това духовното и историческото богатство на България да бъде съхранено, каква подкрепа се оказва на православната църква. Отпускат се средства за храмове, училища, читалища, отделя се внимание на етническата толерантност, защото в тези трудни времена вярата и духовността са нужни на народа ни. Това заяви министърът на вътрешните работи и водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Кюстендил Христо Терзийски по време на среща с жителите на сапаревобанското село Сапарево. На нея присъстваха и кандидатите за народни представители Мишел Виячева и д-р Александър Паризов, както и местната управа в лицето на градоначалника на Сапарева баня Калин Гелев и кмета на Сапарево Йордан Йорданов.

Водачът на листата Терзийски благодари на местния свещеник отец Димитър, че е уважил срещата и го поздрави за всички усилия, които се полагат, за да се привличат поклонници по линия на религиозния туризъм и да се съхранява духовността в населеното място. "За да се реализират големи проекти, за да се облагородяват и стават по-приветливи за живеене малките населени места, е нужно да има синхрон между местната власт и правителството", посочи още министър Терзийски.

Местният свещеник отец Димитър
Местният свещеник отец Димитър

Мишел Виячева, която живее и работи в Сапарева баня и е местният кандидат за народен представител, заяви: "Аз вярвам, че младите хора трябва да заемат своето място в страната ни, за да градят бъдещето, към което се стремят. Избрах да се върна в родния си град, за да направя всичко възможно той да се развива. Всеки от нас носи отговорност за развитието на държавата ни и е време младите хора да поемат тази отговорност. Вярвам, че в синергията между младежкия плам и опитността се крие пътят, по който държавата ни трябва да тръгне".

Кандидатът за народен представител д-р Александър Паризов акцентира, че Сапарево има всички дадености за развитие на религиозен туризъм. "Сапарева баня отдавна се утвърди като балнео и СПА курорт. Лечебните свойства на минералната вода тук са широко известни. Но вашето населено място също има всички предпоставки за развитие на туризъм. Храмът "Успение Богородично" е с интересна история и един от най-красивите в цяла България, а шестте параклиса, които обграждат селото, са изключително добре поддържани и се намират сред невероятна природа. Това са дадености, които трябва да се използват максимално и, ако ни дадете вашето доверие на 4 април, ние поемаме ангажимент да работим с всички сили в тази посока", заяви д-р Паризов.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев отбеляза, че само в рамките на последните няколко месеца правителството на Борисов е подкрепило изключително много общината. "Бяха отпуснати 650 000 лв. за паркоустройство и благоустрояване на училищния двор на СУ "Христо Ботев" в град Сапарева баня. Със съдействието на министър Христо Терзийски се отпуснаха над 729 000 лв. за ремонт на пътя към Ресиловския манастир. Само преди дни кабинетът Борисов даде 60 000 лв. за спешен ремонт на съоръженията при каптажа на водопровода при 103-градосовия минерален гейзер – символ на нашата община".

Още от "Кюстендил"

Последни новини

Най-четени