Подписано е споразумение за сътрудничество между Кепез, Турция и Ловеч

Оказа се, че и в двете общини сред основните задачи са екологията и преработката на отпадъци

Подписано е споразумение за сътрудничество между Кепез, Турция и Ловеч
Подписано е споразумение за сътрудничество между Кепез, Турция и Ловеч Източник: Община Ловеч

Споразумение за сътрудничество и установяване на приятелски взаимоотношения между Община Кепез (Kepez), Чанаккале, Република Турция, и Община Ловеч, бе подписано на 10 май 2023 г. от кмета на Ловеч Корнелия Маринова. Това стана по време на посещението на седемчленна делегация от турския град, водена от Мехмет Явуш, управител на обществените услуги, съобщи общинският пресцентър.

 

Делегацията е в Ловеч по покана на кмета и във връзка с Празника на града 11 май. Гостите пристигнаха с документ, подписан от Бирол Арслан, кмет на Община Кепез, който поради предстоящи избори на 14 май не може да пътува.

 

Подписано е споразумение за сътрудничество между Кепез, Турция и Ловеч
Подписано е споразумение за сътрудничество между Кепез, Турция и Ловеч Източник: Община Ловеч

След като споразумението бе комплектувано с всички необходими подписи, двете страни си го размениха. Последва опознавателен разговор, в който от българска страна участва цялото ръководство на община, включително председателят на Общинския съвет Петър Цолов.

 

Оказа се, че и в двете общини сред основните задачи са екологията и преработката на отпадъци. В декларацията се сочат принципите на  сътрудничество - равенство, взаимност, толерантност и взаимно уважение и достойнство.

 

Сътрудничеството цели да допринесе за развитието на двустранните отношения в икономиката, социалните дейности, образованието, културата, туризма.  Двете общини са готови да подкрепят и насърчават дейностите, предвидени в отделните програми.

 

Проектите, които ще бъдат представени в тези програми, ще се подпомагат в рамките на финансовите възможности на общините. Споразумението се сключва се за неопределен срок, като всяка страна има право да го отмени, ако е недоволна от неговото изпълнение, като уведоми писмено другата страна.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени