Показват филма "Слънчев бряг - експрес към ада" в столицата на 21 май

Разказът е фокусиран върху съдбата на актрисата Надя Илкова – Дункина и музиканта Александър Николов, известен като Сашо Сладура

 Показват филма "Слънчев бряг - експрес към ада" в столицата на 21 май
Показват филма "Слънчев бряг - експрес към ада" в столицата на 21 май Източник: Община Ловеч

Премиерна прожекция на филма "Слънчев бряг - експрес към ада" ще има в столицата на 21 май 2023 г., неделя, в Културен център G8 Cinema от 18.00 часа.

 

Това съобщи режисьорът Степан Поляков. Адресът е София, ул. "Гладстон" No.8. Входът е свободен. Както е известно, премиерата в Ловеч беше на 31 януари т.г. в кино "Космос" и премина с голям успех.

 

Филмът разказва за концлагера край Ловеч, съществувал в периода 1959 – 1962 г. под официалната форма Трудово-възпитателно общежитие. Разказът е фокусиран върху съдбата на актрисата Надя Илкова – Дункина и музиканта Александър Николов, известен като Сашо Сладура.

 

Жанрът на филма е докудрама – синтез на игрално и документално кино. Участват Марина Георгиева, Анастас Жайгаров, Ива Кирова, Йордан Петков – Дуньо и др. Музиката е на Митко Щерев и Валери Пастармаджиев. Продуценти са Община Ловеч и "Файв Стар Медиа”.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени