Борисов в Ловеч: Кирил Петков си призна пред мен, че арестът ми е незаконен (ВИДЕО)

Като се захвана, нямам неизпълнено обещание, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Ловеч
Бойко Борисов в Ловеч Източник: Скрийншот видео кадър

"Кирил Петков си призна пред мен, че той е разпоредил незаконния ми арест". Това разкри на предизборна среща в Ловеч лидърът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

Борисов започна изказването си, препращайки към призивите на говорещите преди него той да поеме изпълнителната власт за четвърти път: "Не знам какво съм ви причинил на моите колеги, за да ми пророкуват така съдбата... Направихме катедралата в Ловеч, Троянския манастир и вие накрая искате да ме вкарате в най-тежкото нещо!" После бившият премиер припомни годините си в управлението.

 

"2009 г. дойдох, когато беше най-голямата финансова криза, която познаваше светът. Не дадох една банка да падне в България. Заварих дупка, ако си спомняте, помня 1,3 млрд. платихме за реакторите в Белене, живи пари, 1,2 млрд. не бяха нарочно платени на американските централи, беше паднала КТБ", каза той.

 

И обобщи: "Тръгнах с 6,7 млрд. под водата! Ние си знаем какво е било. Но как ни е боляла главата тогава, аз си знам!" "Тамън се оправихме и дойде мигрантската криза. Айде наново, цяла Европа се разтресе. Направихме България за пример в света, защото и в Америка е проблем миграцията и я сведохме до нулева, върна се в годините назад Бойко Борисов.

 

И посочи как страната ни е била сочена за пример. "Великобритания е велика нация, защото са недоверчиви. Прелетях с Камерън цялата граница, качих го на джипката. Не можаха да повярват. Кой кара? Аз и Дейвид до мен. Казаха, че това не може да се случи, ама аз вече карах", припомни лидерът на ГЕРБ.

 

"Гледам Дейвид Камерън, извадил телефона, всички премиери, канцлери и президенти, пуска клипове от границите ни с Гърция, Турция, дете с пояс ако влезе, довиждане и каза: "Аз това го видях, Бойко се е справил за пример". Тогава масов наплив от колеги да дойдат да видят. Мачкаха Орбан за оградата. Дойде Виктор, видя оградата и вика: "Чакай, бе, братко. Тая е два пъти по-голяма от моята". С Ердоган взаимно се пазим, заедно сме и затова няма шум", сподели още той.

 

"След 3 години Европа пак се тресе и затова тя е крайно несигурна по тази линия. Хората в Холандия, Франция, Германия се изплашиха. Крайно десните растат само заради това, заради нелегалната миграция отидоха в небето", изтъкна той. 

 

В словото си пред симпатизантите Бойко Борисов не скри, че "за всички важни решения, за всички евроатлантически решения", ГЕРБ ще продължава да действа заедно с ПП-ДБ. Но бе откровен и за критиките, които понася от своите заради това: "В моите страници (във Фейсбук, бел .ред.), ГЕРБ ме подхващат... Леле, какво ме правят! Ако и тоя път, ако това, никога повече за ГЕРБ..!"

 

Бившият премиер разказа и какво му се случило на идване към Ловеч. "На Микре спряхме да заредим, един тича през платното - щяха да го сгазят колите. Ими вика: "Гласувам за тебе, ама, ако още един път ги вкараш тези наркомани, повече няма да гласувам!". Един километър го чувах още, така им беше набрал".

 

И продължи: "Машините са си в техните ръце, в техни фирми и алабалата... Те се бяха подготвили, че не сме за машини и да вдигнат една вълна срещу нас. В момента вълната е толкова силна, че предполагам, че ще победим. Въпросът е какво правим после? Първо ни трябва отчетлива разлика. Второ - всичко, което е могло да бъда за личната ми кариера, съм бил".

 

"Пленкович, Орбан, Мицотакис са премиери три-четири пъти. Всичко се случваше в София. България беше в подем. Макрон вика, че помни от всичко Варна. Ама дойдоха с Бриджитката, видяха и Балчик, видяха..."

 

Лидерът на ГЕРБ коментира изказване на депутат от "Промяната", която казала, че за десет месеца в управлението са направили повече, отколкото ГЕРБ за 12 години. "Никаква срама няма тази мома! Как го свършихте с 30 депутата за 10 месеца, а аз с 69 не успях? Кой го свърши, бе? Ники? Или Гвоздейков, Цеков, Богданов? Кое свършиха? Земеделие, строителство? Парите за "Хемус" ги няма, заминаха. И българите трябва да си понесем всичко, което сме си сътворили. Ние сме били с 34%, когато казахме, че ще направим еди-какво си. С 24-25% можем да кажем ще се опитаме. На 9 юни няма ли отчетлива разлика... знам, че съм по-добър от тях, аз съм ги изучил, но дали това ще е добре за държавата? Какви компромиси направихме, какви премиери имаше?", каза още Бойко Борисов.

 

"Дошъл съм да ви кажа - не ангажирате ли хората, които не са гласували, разочаровани, крив им светът, тези хора са ни важни...Само чевермета се въртят, телевизиите дават само това, другите са ни важни. И повече колегите от ПП-ДБ да забравят, че съм мислил за тях държавнически. Дадоха ми да разбера, че ако Ники трябва да пътува, трябва да е през ГЕРБ. Те се готвят да бъдат опозиция...ГЕРБ има много хора, много добри, за всичко стават, бях мъж на годината, жена на годината, политик, по три пъти съм бил... Ако някой не дойде насила да ме извлече от Банкя, отсега ви казвам - трябва ни енергията. Има ли над 10% разлика, тогава ще го мислим заедно. Ще преценяваме, ще свикаме един конгрес", добави лидерът на ГЕРБ.

 

"При мен всички ласкателства толкова отдавна съм претръпнал... Смеем се сутрин със Севда кой е отпред (пред кабинета му в централата на ГЕРБ, бел. ред.). Те са десетки, всеки ден", каза Бойко Борисов.

 

"Вярно е, че залите ни зареждат, чувстваме се силни са тази армия", обърна се към множеството бившият министър-председател. "Три години безвремие", обобщи управлението след 2021 г. лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов изтъкна, че хората в Ловеч знаят как стоят нещата в региона им. "Тези хора в Ловеч, като гледат соларния парк знаят, че това е завод за автомобили. Те знаят, че "Хемус" я няма, те я виждат тая работа. Че са смирени си е техен проблем. Ако това беше население, което иска да има "Хемус", щеше да затвори пътищата и докато не стане, да стоят. Така направиха миньорите в Стара Загора. Денков търсеше Пеевски, за да го пази", продължи той. "Не е честно, що тези три години ги пропуснахме? Що този Ловеч избра друг кмет, като са лоши "Промяната"? За тези шест месеца какво се случи в Ловеч?! Затова всички почват пак "Борисов, Борисов", посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Срещата в Ловеч
Срещата в Ловеч Източник: Скрийншот видео кадър

"Понеже говорят само за прокуратурата... Ние ако имаме спазване на законите, те трябва да отидат... само за незаконния арест, Кирил Петков си призна пред мен, че е незаконен и той го е разпоредил. Ние простихме. Те не се засрамиха от това, което направиха", допълни той.

 

3,7% било усвояването на парите по Плана за възстановяване. "И това е нормално за медиите, за вас, говорят глупости за нас три години, милиардите изчезнаха, не бяха усвоени. Три години безвремие. И сега кво? Айде да извадим за четвърти път...", коментира той думите на съпартийците си, че той ще е следващ премиер.

 

И отново се върна на отношенията в бившата сглобка. "Всеки ден министрите им бяха пред нас. Сега питат защо Борисов и Пеевски не кажат, че са едно. Ние сме едно със СДС! С ПП и ДПС бяхме партньори в парламента и ако са честни, ще кажат, че управ.ението на правителството беше в парламента. Всеки ден, ако не през ден, дали е Богданов или Цеков, дали е Гвоздейков, Вътев, всеки идваше и си спомням Петков каква молба ни моли с Делян - да почне да идва и Денков. Делян му викаше Кики, аз му виках Киро. Казах му: "Ти си лидера, аз обичам да работя с един лидер. Като почнат да ми идват много лидери се обърквам". Почна да идва Ники, ама тогава и Мария да дойде. Събирахме се 15-16 лидера. Тяхната кампания минава само върху това защо не сме се събрали", припомни Борисов. 

 

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: Скрийншот видео кадър

Промените в България през 1989 г. започнаха под мотото "45 години стигат!", сега лозунгът е "Три години безвремие стига!", заяви в речта си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков, който откри събранието. Бившият регионален министър представи кандидатите за евродепутати и за национален парламент от ГЕРБ-СДС.

 

Нанков даде думата на евродепутата Андрей Ковачев и отбеляза, че той до момента нито един път не е пропуснал възпоменателното шествие до лагера на смъртта "Слънчев бряг". Ковачев отбеляза, че "Промяната" е провал, защото е провалила инфраструктурните проекти и европейското финансиране.

 

"Г-н Борисов успя да договори и осигури за България 27-28 млрд. евро", отчете Ковачев. Той обеща на града чисто нова спортна зала, каквато в Ловеч и до момента няма. "Ние отново трябва да бъдем лидер на Балканите, какъвто бяхме по времето на нашия лидер Бойко Борисов", завърши той.

 

"Тук винаги има енергия, която ни зарежда и ни кара да побеждаваме. След три години разбрахме, че трябва да залагаме на тези, които нещо са направили, а не на тези, които ни обещават и се усмихват и си играят с мечтите на хората", заяви Младен Маринов.

 

Младен Маринов
Младен Маринов Източник: Скрийншот видео кадър

Той похвали кметовете на ГЕРБ, които въпреки проблемите и недофинансирането от държавата, през последните три години, са се справили и поддържат градовете и общините си чисти и подредени. Маринов се обърна към залата и си пожела стабилно правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. "Никой не може, мисля, че може да се довери отново на Асен Василев", изтъкна той.

 

И даде думата на Тома Биков. "Уважаеми г-н премиер, уважаеми симпатизанти, видях как се усмихвате, когато стана дума за завода за електромобили. Водач съм в Силистра, там също се усмихват, стане ли въпрос за мост над Дунав. Аз всеки ден се разхождам по моста с електромобил", заяви Биков.

 

Тома Биков
Тома Биков Източник: Скрийншот видео кадър

И отчете, че през последните три години, заради "Промяната", никой не вярва на политически обещания. Вместо това има реални точки, които могат да се случат в управленската програма на партията и то могат да се случат за 4 години или един пълен управленски мандат.

 

"За да има пълен управленски мандат, би трябвало, ако ГЕРБ спечели изборите, г-н Бойко Борисов, да е премиер", категоричен бе Биков. А залата отговори с възгласи: "Победа!"

 

На трибуната излезе Росен Желязков - водач на листата на европейски парламент. Той също се обърна към Борисов с думите "уважаеми г-н премиер". И му пожела да стане премиер-министър за четвърти път. Той отбеляза, че благодарения на "Промяната", Народното събрание е било превърнато в предизборна говорилня.

 

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Скрийншот видео кадър

Според него, те са влезли във властта със шут, а не са влезли честно и достойно. "Политически дебат няма, само ГЕРБ представи своята управленска програма за следващите 4 години", обърна внимание Желязков. Асим Адемов благодари на хората от Ловеч, че им дават много сила.

 

"Ние сме голяма, мощна, силна партия, не ни отива да бие по-слабите. Народът си каза думата. Ако една партия дава фалшиви обещания, почва да губи доверието. Ако една партия прави добро за хората, тази партия, печели избори след избори, както правим ние от ГЕРБ", заяви Адемов.

 

Още от "Ловеч"

Нанков в Тетевен: "Промяната" се интересува само от кеш потока. А лихвите им ги плаща народът

През 2020 г. започнахме с асфалтирането от края на града в кв. Топлика, оставихме пари за магистралния водопровод и след това трябваше да се довърши пътят в рамките на града

Прочетете повече прочетете повече

Три години безвъзвратно бяха загубени за автомагистрала "Хемус" и това всички хора го виждат, заяви Николай Нанков (ВИДЕ

Подготвяме сигнал до компетентните органи - държавата е осъдена да плати над 160 млн. лв. лихви заради неразплатени през последните 2 години, а извършени дейности, пише той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени