Бойко Борисов в Ловеч: Както и да го гледам, няма по-добър от мен за премиер (ВИДЕО)

Наша е водеща роля в парламента, заяви той пред препълнената зала

Бойко Борисов в Ловеч
Бойко Борисов в Ловеч Източник: Скрийншот

Приказвате ми тука за стадиони, строежи и градинки, но това няма да стане! Парите свършиха, няма ги! Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща в Ловеч, където бяха представени кандидатите на партията за кметове и общински съветници в областта.

 

"Преди три години дойдоха и спряха всичко. Бяхме оставили 13 милиарда фискален резерв. Отидоха, вече сме на 3% дефицит. Ние, българите, през тези три години докарахме едни хора, които спряха всичко", заяви бившият премиер.

 

"Хемус" сега щеше да е готова, щяхме да сме вече до Търново, догодина щеше да ви е готова", изтъкна Борисов.

 

"И да не ме питат журналистите - ние оставихме 1,2 милиарда за "Хемус" в отделна сметка. Но това си го направихме българите", коментира Борисов.

 

"Гледах ги кметовете и те продължават да ме гледат с едни стари очи. Колкото и да ми говорите за магистрали, спортни зали, градинки, нищо от това няма да се случи и това са абсолютно празни приказки, защото пари в държавата няма", категоричен бе Борисов.

 

"Ние за Троян направихме всичко, как ще се състезаваш? Донка идваше, всичко - паркове, санирани блокове... Какво стана със санирането? Какво стана? Най-социалната дейност на държавата, работни места, с най-добрия технически контрол, бабите и жените, които живеят там. И това съсипахте, и това съсипахте! Над 3000 блока с Нанков сме санирали! Какво направихме българите тези 3 години...", продължи Борисов.

 

"Три години. Сега ще ви бръкнат в джобовете, ще индексират цените и ще питате къде е Бойко", каза още бившият премиер.

 

"Вие представяте ли си да се бях изтъпанил тука преди две години и да кажа, че ще има завод за електромобили? Какво щяхте да ме направите? Сега гледам - стъкло, кмете, какви ми ги говориш? Фотоволтаици, с един пазач, това си причинихте Ловеч. Ама няма протести, няма... Мъчно ми е, защото съм влагал във всяко едно нещо сърце и душа", коментира още Борисов.

 

"Сега ние, нормалното ни поведение, е старото раздвоение на личността. Цяла сутрин с Кирил Петков и Христо Иванов правим промените в Конституцията. Христо Иванов сега се обади, че са минали със 161 гласа. Сега трябва да ви кажа, че нищо няма да стане, те не могат, общините не ги интересуват. Никога не съм ви лъгал. Каквото съм ви обещал, съм го направил. Пречиствателни станции, всичко. На Стара Загора бяхме оставили 10 млн. за зала. Няма ги парите, похарчиха ги", обясни Борисов на пълната зала.

 

"Забранявам ви една лоша дума да кажете по адрес на Корнелия, забранявам ви, не е красиво. За времето си тя свърши много работа. Но ГЕРБ трябва да се развива", заяви той по адрес на сегашния кмет на града Корнелия Маринова.

 

Както и да го гледам, няма по-добър от мен за премиер, добави Борисов. "В София кандидатът им за кмет ( на ПП-ДБ, бел. ред.) е от военното контраразузнаване... Как хората като тези от СДС го приемат това? Те са ми приятели, сега не можем да се изкажем дори както трябва", завърши Борисов.

 

"Мили мои, на ръба сме да можем следващите една-две години да се спасяваме. Наша е водеща роля в парламента, да вземем пари по плана. Другите държави си похарчиха парите. Тези високо квалифицирани, високо образовани...", отново коментира той ситуацията в страната.

 

"Ако объркат и общините да стане хаоса като в държавата, няма оправяне. В София пак ни гледат, повече внимаваме, трудно, но правим. Доста работа свършихме. Сега е ред да свършим и нещо реално за хората, тоя лош сън три години да мине. Инвестициите три години се сведоха до нищо", допълни Бойко Борисов.

 

Той похвали листата за общински съветници, като призна, че се е намесил само в избора за новото лице за кмет на Ловеч.

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе в Ловеч на среща с членове и симпатизанти. Пълната зала го посрещна с аплодисменти. Срещата бе открита от областния координатор на партията за Ловеч и бивш министър на регионалното развитие Николай Нанков. Нанков изтъкна разрухата в държавата, дошла с Промяната. Обещаваха заводи, магистрали, мостове... А спряха еврофондовете, спряха строителството на магистралите, подчерта Нанков. След встъпителното слово на Нанков започна представянето на кандидатите за кметове на общините и населените места в областта.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени