Бойко Борисов в Ловеч: Категорично няма да подкрепя никакви закони, които да оберат бизнеса. Ще пострадат белите фирми, прозрачните фирми, тези, които движат бизнеса! (ВИДЕО)

Силата е нашата слабост, прекалено сме силни, не могат да ни изчегъртат, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Категорично няма да подкрепя никакви закони, които да оберат бизнеса, заяви бившият премиер пред множеството, изпълнило докрай залата. Кои ще пострадат?! Белите фирми, прозрачните фирми, тези, които движат бизнеса, Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч. И посочи, че няма да позволи да пострада ресторантьорският бизнес, фитнесите.

 

Лидерът на ГЕРБ припомни, че три пъти е вадил България от кризи. И предупреди, че, ако ГЕРБ не спечели с много, всичко ще остане, каквото е сега - "те ще стоят отзад и ще дрънкат."

 

Опонентите ни казват, че живеете по-добре. Ако се съгласите с това - повече няма да ме видите, обърна се към множеството Борисов.

 

Борисов започна словото си с похвала за филма за лагера "Слънчев бряг" край града.

 

"Същият цинизъм, който го е имало, има го и сега. Нищо не се е променило - от времето на Мирчо Спасов до Бойко Рашков. Трябва да си лош човек, да ти е мръсно вътре в душата. Там, където давиш хората и ги даваш да ги ядат прасетата, да го наричаш "Слънчев бряг"... Една мъка имаше майка ми - как е загинал най-скъпият й роднина, който е бил кмет. След дълги години намерих смъртния му акт и там беше записано, че е умрял от червен вятър. Това е разликата в нашето и тяхното разбиране за хората, за морала...", коментира емоционално Борисов.

"Младото поколение не знае Мирчо Спасов, Кацамунски... Това трябва да е паметта ни. Защото методите и разбирането им да унижат са същите.

Борисов припомни "обещаното" от Промяната и "свършеното от тях, както и обещаното и изпълнетото от управлението на ГЕРБ.

"И това, че дори през тези две години оцеляхме, е Божа работа. Брутално се отнесоха срещу мен. Защо? Защото силата е нашата слабост - прекалено сме силни. Прекалено сме силни, много са хората, които ни вярват. А и те не могат да боядисат това, което сме направили. Снощи като се прибирах, ми направи впечатление. При Казичане мантинелата, където бяха мигрантите, вече месеци наред стои така. Маркировка няма. Уважаемият министър Шишков не е ли видял, че няма маркировка, какви са му мантинелите? Просто отвратителен е пътят!", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Но те само за да се заяждат, да омаловажат това, което сме направили. Само че хората могат да сравняват. Асен Василев казва - вие живеете по-добре. Ако сте по-добре, ставайте и отивайте при тях. И повече няма да ме видите. Кой от вас да си вдигне ръката, живее по-добре сега и е по-доволен от предишните две години? Не ви ли обраха с по лев на всеки литър бензин и всеки литър нафта? само че вашите парички отидоха при Путин, при "Лукойл", заяви още лидерът на ГЕРБ.

 

"А помните ли как източваха нарочно язовирите - но Томислав (Дончев), нали е габровец, истински габровец, се снима с вестник на съответната дата и се видя пълен язовир, уплашиха се и повече не източваха язовири", припомни Борисов.

Петков каза че Велкова си противоречи - не, това секретен доклад, но като стана достояние, те я заплашиха и тя затова се дърпа. Нахвърлиха й се всички, защото това е положението в държавата, коментира дебатите след коментара на Велкова за състоянието на финансите.

Защо Любо Ганев ме поздравява. Ами като станах премиер София нямаше спортна зала, Пловдив и Русе - също. А Варна - Варна имаше, там се събираха на волейбол хиляди. Имаше нужда от ремонт. Като направихме обследване се оказа, че подът е подпрян на колони, а те висят във въздуха, а под него 9 м вода! Господ ни спаси! Направихме наново залата.

Ами в Бургас - от 2 години е построена най-голямата зала в България, по-голяма е от "Арена Армеец". Не я пускат, за да не кажат че ние сме я направили.

Същото е и за църквите и манастирите - без господ нищо не можем да направим. И това, че оцеляхме през тези 2 години също е божа работа.

 

Видях снощи (в петък вечерта) мантинелата край Казичене - стои месеци след катастрофата с мигранти, няма маркировка, посочи бившият премиер.

"Силата е армията - може да има 7 лидери, но силата е в армията. Аз като се сетя какви глупости см правил на 20, 30, 40 години, че и на повече - важно е да има и един двама с побелели коси, но трябва да има млади", каза Борисов. И обори твърденията, че младите били при ПП, посочвайки младежите в залата.

"2009-а заварих най-голямата криза след голямата депресия. После - миграционната криза. След нея ни сполетя ковид - нямаше медицински протокол, светът не знаеше какво да прави, но успяхме да прекараме България по най-добрия път.

Росица Велкова върши черната работа на Асен Василев. Искат още няколко милиарда от данъци - от малки и средни фирми. Но ще пострадат бели фирми, прозрачните, които движат икономиката. Няма да подкрепим да обложат ресторантите, фитнесите - най-пострадали от ковид, тогава те бяха толерантни, сега ще ги подкрепим.

Че е трудно, така е! Аз съм от малкото хора, които знаят как, трябва ни вашата подкрепа. Знаем как, но ни трябва мощна подкрепа.

И много ви благодаря, че в събота по обед дойдохте тук", завърши Бойко Борисов.

 

Срещата откри кметът на Ловеч Корнелия Маринова. Тя припомни, че точно преди година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов без всякакви основания е бил арестуван. "Но успяха ли да ни "изчегъртат", приятели?", обърна се тя към множеството в залата и добави: "ПП успяха да вкарат държавата във фалит. Успяха да обявят кметовете за свои врагове. Бяхме натикани в ъгъла, без никакви средства, без План за устойчивост".


"Какво е това? Пет поредни избора ние правим. И това ако не е политическа криза. Криза в икономиката, финансите, политиката... Стана болно нашето общество, болна самата политика. Кой може да я излекува и как? - С диалогичност, експертиза, с много опит. Кой има такива качества, ако не господин Борисов и политическа партия ГЕРБ. На нас се пада отговорността и задачата по пътя й към развитието и нормалността. На 2 април трябва да направим отново България стабилна държава. 2 април, бюлетина 2 - за стабилна България отново", каза в заключение Корнелия Маринова.

 

Думата след нея взе водачът на листата в Ловеч Николай Нанков. Той призова: "Скъпи приятели, да посрещнем отново с аплодисменти нашия лидер - премиера Бойко Борисов!".


"Горд съм, че отново съм сред вас, скъпи приятели. Отношението между нас е доверието, което сме изградили през тези години. Горд съм, щастлив съм, че вие отново подкрепяте нашата кауза и нашата идея и знам, че на 2 април ще направим правилния избор. Не защото е важен за ГЕРБ, а защото е важен за България", заяви той.

"Мина времето, в което хората се доверяваха на тези шарлатани, на тези измамници от ПП", отбеляза Нанков и даде примери със спрени проекти от управлението на Промяната.

 

"Щели да довършат АМ "Хемус"? Имате 55 метра напредък!", възмути се той.

 

"Няма как да ни победят, няма как да ни изчегъртат. Те са учени за друго - да слагат етикети и да продават мечти. Това са учили, това правят", посочи следващият оратор - Младен Маринов, водач на листата в София - област. Според бившия вътрешен министър в момента "границата е на решето" и обвини за това Бойко Рашков.

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Гражданите виждат с очите си застоя, обхванал страната на всички нива, откакто ГЕРБ не управлява (ВИДЕО)

Усетиха по джоба си финансовата нестабилност, във всекидневието им вече няма сигурност и предвидимост, пише във Фейсбук водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч

Прочетете повече прочетете повече

Николай Нанков: "Амбициозната" програма на ПП е една бутафория

На всяка страница в програмата си въртят някакви 50 милиарда лева, които щели поравно да се разпределят между Северна и Южна България. Вярвате ли им - оперативните програми са зациклили; изпълнението, респективно плащанията по ПВУ са доникъде

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени