Бойко Борисов в Ловеч: Служебният министър Шишков днес е казал, че спирането на АМ "Хемус" е идиотия. По метода на елементарните преобразования - идиотия може да се извърши от идиоти (ВИДЕО)

Любимата партия на ПП е БСП, а основният финансист там е Румен Гечев - световен щампион по фалиране на банки

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

При всички избори досега съм заставал с голям оптимизъм пред вас. Днес щяхме да дойдем тук по АМ "Хемус" - тя щеше да бъде готова. Ако цитираме служебния министър Шишков - не ми е любимец - днес го е казал: "Спирането на АМ "Хемус" е идиотия". Това заяви на среща с членове, симпатизанти и граждани на Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

 "По метода на елементарните преобразования - идиотия може да се извърши от идиоти. Наистина, това е идиотия - да не направиш "Хемус", да не направиш тунела под Шипка и тогава да отидеш на АМ "Черно море", тя трябва да е последна, за да вържеш пристанищата на Турция и Румъния с нашите. Това са стратегически инфраструктурни проекти. Те не са приумици", добави Борисов. 

 

"Година-две се наслушахме на лъжи, а "Хемус" я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 г. в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили", твърди  бившият премиер.

 

Препълнената зала в Ловеч
Препълнената зала в Ловеч Източник: Скрийншот/Facebook

"Никоя друга партия не е била толкова близко до нас през годините, колкото ПП. Това е парадокс. Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас. И сега твърдят, че сме си били близки с "Възраждане", със Стефан Янев, едва ли не с президента Радев работим заедно. Нищо не се е променило, но търсим път за единение на нацията и излизане от кризата. Сърбия и Косово непрестанно са в конфликт, в Украйна военни действия с пълна сила и ние сме в средата. Народът трябва да е единен. И всеки, който си позволи да разединява, трябва да получи шамар от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, така ще се управлява", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

А  по адрес на атаките от вече бившите управляващи каза: "Те много обичат да заплашват. Българският народ има много поговорки - който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него... Мога още 10 да изкарам".            

 

Борисов отново показа графики за цените на горивата по време на неговото управление и след това. "Виждате ли промяната къде ви заведе - във висините. И сега, като се махнаха, пак започна да падат цените", посочи лидерът на ГЕРБ. И поръча на своите да направят схема и на растежа на дълга.

 

Той посочи и, че едновременно страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, така и тези на ПП. "И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние показваме схеми - какво е било преди, какво е сега. Любимата партия на ПП е БСП, а основният финансист там е Румен Гечев - световен щампион по фалиране на банки. 25-26 банки е фалирал. Той им прави финансите, до къде да ни доведе?", посочи експремиерът.
 
Според него имаме дългова спирала, чадър над нелегалната миграция от мининистър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа.

"Асен Василев, понеже е цар на схемите, не може да му отрече - щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с посредниците, значи е много добър", добави още Борисов.

 

Според него допреди Василев България винаги е имала разумни финансови министри, не само тези на ГЕРБ, но и Орешарски, и Милен Велчев. "Все хора, които са се съобразявали и с международните партньори, и с фискалния резерв. Последният бастион и там падна", смята Борисов.

 

Според него всеки разумен министър е щял да изтегли заем, защото е видно, че нищо, освен военната индустрия, не ни работи, а разходите растат. "Щеше да го изтегли и лихвите щяха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще постави капан на служебното правителство", коментира той забавения според него нов държавен дълг. 

 

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени