Броени дни до премиерата на филма "Слънчев бряг- експрес към ада"

Филмът има за цел да разкаже на младите поколения за една от най-черните страници на комунизма - концлагерите

Броени дни до премиерата на филма "Слънчев бряг- експрес към ада"
Броени дни до премиерата на филма "Слънчев бряг- експрес към ада" Източник: Община Ловеч

Премиерата на пълнометражния документално-игрален филм за най-безпощадния концлагер в Източна Европа – лагера "Слънчев бряг" ще се състои на 31 януари от 17,30 часа в кино "Космос". Това съобщиха от пресцентъра на община Ловеч.

 

Филмът има за цел да разкаже на младите поколения за една от най-черните страници на комунизма - концлагерите. Името на лагера е смесица от горчивината на обречените и цинизма на екзекуторите им. Иронията в метафората на името на Лагера всъщност е изключително точна. Докато лагерниците трошат камъни в неистовия пек, край тях минава влакът, който откарва безгрижни летовници към слънчевото крайбрежие - към известния курорт Слънчев бряг. От влизането имаш само три дни живот.

 

Продуценти на "Слънчев бряг - експрес към ада" са Община Ловеч и "Файв Стар Медиа”, режисьор е Степан Поляков. Той е известен автор на много филми, сред тях е "Ловеч - тайната столица". Филмът имаше успешна премиера в Ловеч през 2017 г., а след това беше излъчен по много телевизии.

 

Главен оператор на филма е Божидар Симеонов, изпълнителен продуцент -Вивиан Бояджиева, музика - Митко Щерев и Валери Пастармаджиев. Продукцията е финансирана от Община Ловеч и от дарители. Със специалното участие на Йордан Петков – Дуньо и актьори от Драматичен театър – Ловеч.

Още от "Ловеч"

Препълнена зала в Ловеч за премиерата на филма "Слънчев бряг - експрес към ада"

Истината за лагера години наред беше премълчавана, мнозина се опитваха да получат индулгенции чрез мълчанието си, с гузната си съвест, каза кметът на Ловеч Корнелия Маринова

Прочетете повече прочетете повече

Коледари огласиха с песните си сградата на община Ловеч

Кметът Корнелия Маринова се обърна към коледарите с думите: "Добре дошли в общината, това е домът на всички ловчалии, защото всеки гражданин в определен момент има работа тук. Много се радвам, че сте наши гости и то точно на Игнажден, когато се внимава кой пръв влиза в дома"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени