"Ден на розовата фанелка" се проведе в училищата в Ловеч

Целта на събитието е младите хора да изразят своето безкомпромисно отношение към тормоза в училище

Всяка година, в последната сряда на февруари отбелязваме "Ден на  розовата фанелка"
Всяка година, в последната сряда на февруари отбелязваме "Ден на розовата фанелка" Източник: Община Ловеч

Под наслов "Избираме на бъдем приятели" премина днешната кампания, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч (КБППМН), съобщиха от местната администрация. Всяка година, в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз, който е познат също и като "Ден на розовата фланелка". Целта на събитието е младите хора да изразят своето безкомпромисно отношение към тормоза в училище, да усвоят начините за справяне с него и да изкажат своята съпричастност към световната кауза за борба срещу насилието.

 


В мероприятието участваха 12 училища: ОУ "Проф. Димитър Димов", ОУ "Христо Никифоров", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Ловеч, ОУ "Васил Левски", ОУ "Панайот Пипков", СУ "Тодор Кирков", СУ "Св. Климент Охридски", ПГМЕТ, ППМГ, ПГИТУ, ПЕГ "Екзарх Йосиф I" и НПГВМ "Проф. д-р Димитър Димов". В кампанията, която се проведе в ОУ "Панайот Пипков" се включи и сдружение "Граждански инициативи", с които за пета поредна година се провеждат игри и тренинги за толерантност.


Мероприятието доказа, че децата могат да бъдат активни, отговорни и стремящи се към уважение един към друг. Тази инициатива започва през 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който е тормозен заради това, че е дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училище, на тези, които имат куража да се включат. А те се оказали много. "Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса", казва Травис Прайс, който през 2007 година е бил само на 17 години.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени