ГЕРБ-СДС печели в Ловешка област при 100% обработени протоколи

ДПС вече не е четвърта политическа сила в областта

Николай Нанков
Николай Нанков Източник: ПП ГЕРБ

ГЕРБ-СДС печели в Ловешка област при 100 процента обработени протоколи на СИК, съобщи за БТА председателят Районната избирателна комисия (РИК) Валентина Недялкова. Приемането на изборните книжа и обработването на протоколите отне около девет часа на РИК - Ловеч.

 

Според окончателните резултати коалицията ГЕРБ-СДС са събрали 28,20 на сто от вота на избирателите, като за тях са гласували 12 907 души. На парламентарните избори на 4 април процентът им бе 35,11. Втора политическа сила в областта е партия "Има такъв народ", като за тях са гласували 26,09 на сто от избирателите. Доверието към тях се е покачило с над девет процента. Разликата между двете първи политически сили в 11-ти МИР е около хиляда гласа. Малко по-висок процент в сравнение с предходните избори има КП "БСП за България", която е събрала 16,95 на сто от гласовете на избирателите, при 16,09 на 4 април.

 

ДПС вече не е четвърта политическа сила в областта. Измества я "Демократична България" с 7,48 на сто, или 3422 гласоподаватели, като на предходните избори са имали едва 4,23 процента. За ДПС са гласували 5,76 процента, или 2638 души. "Изправи се! Мутри вън!" са получили 5,36 на сто от гласовете /2454/, а "Българските патриоти" - 3,25. Останалите партии и коалиции са с по-нисък резултат.

 

Според преференциалния вот има разместване в листата на ГЕРБ-СДС: четвъртият - Иван Миховски, за когото са гласували 1384 души, измества втория - Младен Маринов (843). Разместване има и в листата на ИТН, където областния координатор за Ловеч на партията Цветелина Георгиева е събрала повече преференции от втората в листата Катерина Ряхова. Квадратчето "Не подкрепям никого" са отбелязали 526 избиратели. Избирателната активност в областта е 39,30 на сто, при 53,22 процента на 4 април, а през 2017 г. е била 56,96.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени