Кметът на Ловеч: Инициирам разговори за предоставяне на убежища на бягащите от войната в Украйна

Сигурна съм, че в този момент всички институции и граждани ще работим заедно и обединени в една обща кауза, се казва още в изявлението на Корнелия Маринова

Изявление на кмета на Община Ловеч
Изявление на кмета на Община Ловеч Източник: Община Ловеч
"Във връзка с ескалиращата военна агресия срещу Украинската държава, ще инициирам разговори с представителите на бизнеса, НПО и гражданите в община Ловеч, за да намерим възможност за предоставяне на убежище на бягащите от войната в Украйна наши сънародници, хора с българско самосъзнание и техните семейства", съобщава в свое изявление Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.
 
"В такъв момент не можем да останем безучастни към трагедията и страданието на хора, принудени да бягат от собствените си домове. Убедена съм, че ще направим всичко възможно, според възможностите ни, да приемем максимално голям брой хора и да им осигурим нужната сигурност и спокойствие в това огромно изпитание за тях и за цялото Европейско семейство", допълва кметът на Община Ловеч.
 
"Сигурна съм, че в този момент всички институции и граждани ще работим заедно и обединени в една обща кауза - да създадем нормални условия за живот на търсещите убежище от войната в Украйна", съобщава още в изявлението си Корнелия Маринова.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени