Кметът на Ловеч изпрати поздрави по повод 14 юли - националния празник на Франция

Кметът на Ловеч подчертава, че високо цени приятелските връзки с Франция и с побратимения град Лавал

Айфеловата кула
Айфеловата кула Източник: Zonanews

По повод до Националния празник на Франция - 14 юли, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителни адреси до Флоранс Робин, посланик на Република Франция у нас, както и до Флориан Берко, кмет на град Лавал, Франция.

 

В поздравлението се казва, че 14 юли е повод да си припомним уроците от Деня на Бастилията и за смелостта на онези, които се бориха за свободата, която имаме днес.

 

Кметът на Ловеч подчертава, че високо цени приятелските връзки с Франция и с побратимения град Лавал. Неотдавна в Ловеч имаше среща с младежи от град Льо Ман, които стажуваха в детски градини. Стажовете се осъществяват чрез Асоциация "Доверие - България" с ръководител Патрик Мусе. Много са общите инициативи, включително грижата за бежанците от Украйна.

 

Посланик Флоранс Робин неотдавна посети Ловеч по повод конференцията "Предизвикателствата пред езиковото разнообразие в Европа в дигиталната ера и мястото на френския език в България", която се проведе в  ПЕГ "Екзарх Йосиф I".

 

Убедена съм, че нашите приятелски и ползотворни връзки ще продължат да се развиват в същия дух на доверие и сътрудничество и за напред, завършва поздравлението на Корнелия Маринова.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени