Кметът на Ловеч награди изявени медицински специалисти по повод 7 април

Имената са определени от Първичното дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към РК на БАПЗГ- Ловеч

Кметът на Ловеч награди изявени медицински специалисти по повод 7 април
Кметът на Ловеч награди изявени медицински специалисти по повод 7 април Източник: Община Ловеч

По повод 7 април – Световен ден на здравето и професионален празник на здравните работници, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи днес грамоти и парични награди на 10 медицински специалисти, работещи в сферата на здравеопазването към общината.

 

Имената са определени от Първичното дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към РК на БАПЗГ- Ловеч.

 

"Няма по-важен проблем за обществото от здравето и вие сте най-първите, дори бих поставила образованието на второ място, по простата причина, че ако не си здрав, за никакво училище не можем да говорим", каза кметът Корнелия Маринова. Тя връчи лично грамотите на специалистите, а след това проведе разговор с тях по актуални проблеми.

 

Към настоящия момент в сферата на общинско здравеопазване в Ловеч работят общо 54 медицински специалисти, които обслужват децата в 3-те детските ясли, целодневните детски градини, училищата, социалните услуги за деца и възрастни и лицата с увреждания.

 

Носителите на наградата "Професионалист на годината"  за 2022 г. са медицински специалисти - членове на Синдикална организация на КНСБ, отрасъл "Детско и училищно здравеопазване" при Община Ловеч. Освен грамота те получават и допълнително възнаграждение в размер на 100 лв. от бюджета на държавно делегирана дейност "Здравеопазване". Отличени са:

  1. Росица Газдова – мед. фелдшер в СУ "Св. Климент Охридски";
  2. Динка Радославова – мед. фелдшер в  СУ "Тодор Кирков";
  3. Маргарита Гатева – мед. сестра в ДГ "Мария Сиркова";
  4. Петя Димитрова – мед. сестра в ДГ "Зора";
  5. Даринка Иванова – мед. сестра в ДЯ "Шарено петле";
  6. Мичка Колева – мед. сестра в ДЯ "Шарено петле";
  7. Нели Сярова – мед. сестра в ДГ "Мечо Пух";
  8. Нина Христова – мед. сестра в ДЯ "Мечо Пух";
  9. Екатерина Христова – мед. сестра в ДЯ "Патиланци";
  10. Милена Атанасова – мед. сестра в ДЯ "Патиланци".

Това са доказани професионалисти в сферата на здравеопазването. През годините те са показали способност за адаптивност и работа в екип. Притежават качества като колегиалност, добронамереност, етичност и отзивчивост към деца, родители и колеги.

 

Проявяват лична професионална отговорност и в действията си са лоялни към работодателя. Тази година медицинските специалисти са номинирани въз основа на изявена активност и професионализъм. Награждаването на медицинските специалисти се провежда за 16 поредна година и се е превърнало в традиция за Община Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени