Кметът на Ловеч: Необходима е актуализация на закона за защита при бедствия

Кметът Корнелия Маринова говори още засиленото внимание на всички институции към състоянието на бомбоубежища и други укрития, за да се гарантират безопасни условия за гражданите

Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч
Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч Източник: Община Ловеч
"Необходима е актуализация на Закона за защита при бедствия, тъй като последните бедствия, какъвто е  рискът от военни действия недалеч от България, пристигането на бежанци и дори ковид кризата – тях ги няма в закона. Това ни поставя в тежки условия, затова е необходимо премисляне и допълнение на закона. Поддържането на колективните и индивидуалните средства за защита е друг въпрос – те трябва да се поддържат и да са в срок на годност."
 
Това сподели кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  в интервю в предаването „Директно“ по телевизия ON AIR с водещ Димитър Абрашев на  11 март 2022 г. Разговорът се проведе по скайп.
 
Кметът Корнелия Маринова говори още засиленото внимание на всички институции към състоянието на бомбоубежища и други укрития, за да се гарантират безопасни условия за гражданите.
 
"Не всички общини имат достатъчно ясни инструкции как се действа при сигнал за въздушна тревога", каза водещият Димитър Абрашев.
 
"Координираните действие при военновременните планове става през Министерски съвет. Излишното напрежение и тревоги не са от полза. Предстои това да се коментира на разширен щаб при областния управител и тогава, ако се реши, ние ще преведем в необходимия вид тази информация", отговори кметът Корнелия Маринова.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени