Кметът на Ловеч откри традиционния фолклорен събор

Съботният празник започна с дефиле на Фолклорен танцов ансамбъл "Магия"

Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч

Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч

Източник: Община Ловеч
Цветница в Ловеч

Цветница в Ловеч

Източник: Община Ловеч
Цветница в Ловеч

Цветница в Ловеч

Източник: Община Ловеч
Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч
Цветница в Ловеч
Цветница в Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на Лазаровден, 16 април, традиционния фолклорен събор, който е част от пролетния празник "Цветница Ловеч 2022". Това стана на откритата сцена на площад "Тодор Кирков", съобщават от пресцентъра на местната администрация.


"Да отворим нашите сърца за красотата на танца и музиката", призова от сцената кметът Корнелия Маринова. Тя съобщи, че на двете сцени в града за двата празнични дни ще има девет самостоятелни концерта и ще се представят 20 читалищни състави.


Съботният празник започна с дефиле на Фолклорен танцов ансамбъл "Магия". Последва техен едночасов концерт, започнал с "Женски танц с кошнички". Представен беше и нашумелият танц "Нищо особено", с който децата плениха журито на "България търси талант" миналата неделя.


Ансамбъл "Магия" е неразделна част от културния живот на град Ловеч и региона от 2014 г. Участва и в много международни фестивали. Към ансамбъла се обучават над 100 деца, разделени по възрастови групи. Художествен ръководител и хореограф на ансамбъла е Маргарита Атанасова.


През празничните дни концерти имат още оркестър "Ловеч", съставите на НЧ "Зорница 2010 - Нено Щрегарски" и народната певица Гуна Иванова, концерт на Северняшкия ансамбъл "Иван Вълев" от Плевен, Танцовата формация "Елика" от Пловдив, Райко Кирилов с танцова формация "Самодиви", концерт на Детски танцов състав и Младежки танцов състав "Ловеч" при ЦПЛР-ОДК-Ловеч, концерт на Общинския духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки. В неделя вечерта е концертът на НЧ "Бяла Анаста - 2016".

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени