Кметът на Ловеч поздрави столетника Марин Нейков

По повод стогодишния юбилей на Марин Русанов Нейков кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети днес ловчалията у дома му и го...

Столетникът Марин Нейков
Столетникът Марин Нейков Източник: Община Ловеч

По повод стогодишния юбилей на Марин Русанов Нейков кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети днес ловчалията у дома му и го поздрави. Връчи му кошница с плодове и лакомства, както и поздравителен адрес.

 

Корнелия Маринова изрази задоволство от добрата кондиция на столетника и му припомни, че преди пет години са се виждали. Бай Марин отвърна, че е "навършил първите си сто години и започва нови".

 

За него се грижат синът Огнян и дъщерята Росица, има и двама внуци. През 2022 се е родил и правнукът Боян, което е голяма радост във фамилията. "Благодаря Ви  за труда и усилията, за патриотизма и самоотверженост през Вашия дълъг жизнен път. Бъдете още дълго време жив и здрав и да се виждаме по-често", обърна се кметът към домакина.

 

Столетникът е роден на 14 юни 1922 г. Има чин поручик (старши лейтенант) от запаса. Участвал е във Втората световна война, на 22 години е ръководил взвод. През  1944 г. е участвал в настъплението към град Печ, Унгария.

 

После е учител  на много места - от Медковец през Тръстеник до Ловеч. Работил е и като стругар в "Елпром", после в "Материално снабдяването" и "Миролюбец".

 

Днес вече нямам връстници, шегува се той. Ветеранът е получил поздравления  от Областния съвет на СВВБ – Ловеч, от Централния съвет на ветераните на войните в София и др.  Министърът на отбраната Драгомир Заков го е наградил с плакет "Свети Георги" по повод стогодишнината.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени