Кметът на Ловеч поздрави здравните институции на територията на общината

Професионалният празник на лекарите е в Деня на Свети Иван Рилски

Корнелия Маринова
Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

По повод професионалния празник на лекарите в Деня на Свети Иван Рилски - 19 октомври, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до всички здравни институции на територията на общината.

 

В поздравлението се казва:

"Имам честта и удоволствието да Ви  поздравя от мое име и името на ръководството на Община Ловеч по повод 19 октомври – Ден на българския лекар. Днес почитаме Свети Иван Рилски Чудотворец, небесен покровител на целия български народ. Вие също като него сте покровители на своите пациенти. Сигурна съм, че днес ще чуете още много добри думи и пожелания за здраве и успехи. Празникът е добър повод за оценка на успехите и за отличаване на медиците с постижения. Дълбоко съм убедена, че признателност заслужават всички лекари, които са готови ден и нощ да се борят с човешкото страдание и да връщат Здравето. На днешния празничен ден приемете пожеланията ми за много здраве, щастие, лични и професионални успехи, както и за още много вдъхновение да практикувате Вашата хуманна и авторитетна професия!"

По повод празника Община Ловеч  ще проведе традиционната церемония за ежегодна персонална награда – признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч. На избрания чрез анкета лекар ще бъде връчен барелеф "Св. Иван Рилски”. Събитието е на 19 октомври 2022 г. от 17.00 часа в Ловчанско читалище "Наука - 1870 г."

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени