Кметът на Ловеч поздравява строители, архитекти и проектанти за празника

Поздравлението е и до служителите  на община Ловеч от Дирекциите "Устройство на територията" и "Техническа инфраструктура и околна среда".

Покритият мост в Ловеч
Покритият мост в Ловеч Източник: Община Ловеч

На  днешния  26 октомври  - Ден на строителите, кметът на община Ловеч Корнелия Маринова изпрати специално поздравление до бранша. Поздравът е адресиран до Камарата на архитектите, Камарата на строителите и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). Поздравлението е и до служителите  на община Ловеч от Дирекциите "Устройство на територията" и "Техническа инфраструктура и околна среда".

 

Корнелия Маринова
Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

В него се посочва:

Уважаеми строители, архитекти, проектанти, Денят на строителя е и празник на  Свети великомъченик Димитър Солунски Чудотворец, известен със своите чудеса. Вярвам, че чудеса са възможни и днес. Затова заедно с ръководството на Община  Ловеч  изразяваме своето дълбоко уважение пред Вашия труд. Всеки строеж е съзидание,  всеки градеж е извисяване , всяка нова сграда е нов свят. Съграденото  обикновено остава за поколенията. Най-красноречивият пример е постоянно пред очите ни – Покритият мост на майстор Кольо Фичето. Пазете традициите, защото те ни показват посоката. България е изградена  с талант, сърце и любов.  Видно за всички е как строителството променя Ловеч. Реновираме цели квартали,  училища и детски градини, десетки сгради са санирани и продължаваме.

Честит празник!"

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени