Кметът на Ловеч призова гражданите да се ваксинират колкото може по-скоро

В МБАЛ "Проф. П. Стоянов" в ковид-отделението от 15 легла 14 вече са запълнени

ООЩ в Община Ловеч /снимката е архивна/
ООЩ в Община Ловеч /снимката е архивна/ Източник: Община Ловеч

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова призова гражданите да се ваксинират колкото може по-скоро. "Опасността е вече факт, данните сочат, че вирусът се завръща. Няма друг  начин да намалим разпространението на болестта и смъртността, освен ваксинацията", каза кметът.


Призивът бе отправен след като бяха изнесени последните данни по време на заседание  Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч. То се проведе на 10 август 2021 г.  под ръководството на Корнелия Маринова.


Налице е прогресивно увеличаване на заболелите от ковид на територията на общината. Ако до 2 август заболеваемостта на база 14–дневен период на 100 000 жители е изчислена на 31.8, то само за седмица, до 8 август, тя се е увеличила двойно, до 62.2 на 100 000 жители, докладва Маруся Върбанчева, главен секретар на РЗИ-Ловеч.


В МБАЛ "Проф. П. Стоянов" в ковид-отделението от 15 легла 14 вече са запълнени.  В реанимацията има две жени на 30 и 39 години, с ковид е прието тази сутрин и дете на две години. Така че падат възрастовите граници. На територията на областта  новозаразените за двуседмичен период са 122 души, което поставя областта в червената зона. Има леко завишение на ваксинираните, но то съвсем не съответства на ръста на заболеваемостта. 


Община Ловеч ще увеличи контрола заедно с останалите контролни органи. Продължават проверките от страна на  междуведомствените комисии, особено внимание ще се обръща на малките магазини и хранителни обекти.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени