Кметът на Ловеч участва в тържественото отбелязване на 147 години от Новоселското въстание в Априлци

Кметът на Ловеч подкрепи и идеята на Инициативен комитет за поставяне на паметник на проф. Марко Семов (1939 – 2007), родом от Видима, квартал на Априлци

Кметът на Ловеч участва в тържественото отбелязване на 147 години от Новоселското въстание в Априлци
Кметът на Ловеч участва в тържественото отбелязване на 147 години от Новоселското въстание в Априлци

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  участва в тържественото отбелязване на 147 години от Новоселското въстание в Априлци, което стана на 14 май 2023 г.

 

Заедно с представители на държавни, общински и обществени институции, Корнелия Маринова поднесе цветя в мемориалния комплекс "Априлци", съобщиха от общинския пресцентър. Тя изрази преклонението си пред подвига на българите, обявили Новоселската република  в началото на май 1976 г., част от Априлското въстание. 

 

Кметът на Ловеч подкрепи и идеята на Инициативен комитет за поставяне на паметник на проф. Марко Семов (1939 – 2007), родом от Видима, квартал на Априлци. В събитието участваше синът му Атанас Семов, конституционен съдия.

 

Тържествено отбелязване на 147 години от Новоселското въстание в Априлци
Тържествено отбелязване на 147 години от Новоселското въстание в Априлци Източник: Община Ловеч

В неделната вечер  в Априлци се проведе и тържествената заря-проверка. Почетният строй на представителните части на Българската армия беше приет от президента на България Румен Радев. Сред официалните гости бяха заместник-председателят на НС Росица Кирова, министрите Иван Демерджиев и Димитър Стоянов, Ловчанският митрополит Гавриил, депутати, между които Николай Нанков и Младен Маринов и др.

 

По-рано членове на Национално дружество "Традиция" представиха военно-историческата възстановка  "Мъжество и саможертва", пресъздаваща събитията от април 1876 година. Програмата включваше още концерт на Гвардейски представителен духов оркестър и с рецитал на ученици от СУ "Васил Левски" в Априлци.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени