Кметът на Тетевен се включи в публично четене на книги по случай Световния ден на книгата и авторското право

През 2021 г. по случай 23 април, по инициатива на Община Тетевен, пред сградата на читалището в града бе изложена голяма дървена книга

Д-р Мадлена Бояджиева, кмет на Община Тетевен
Д-р Мадлена Бояджиева, кмет на Община Тетевен Източник: Община Тетевен

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева прочете откъс от своя любима книга по време на организираното публично четене в Тетевен по случай 23 април - Световен ден на книгата и авторското право. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. Кметът поздрави всички събрали се и отбеляза, че четенето на книги е не само приятно и полезно, то ни дава ценни знания и насоки, защото книгите са нашите най-нетърпеливи учители и мъдри съветници.


Д-р Бояджиева подчерта, че чрез четенето ние се образоваме, развиваме и успяваме. Тя отправи послание да четем колкото се може повече и да намалим времето прекарано пред компютъра, телевизора или мобилния телефон.


Председателят на ОбС – Тетевен – Мария Стойчева също се включи в четенето. След нея това направиха и ученици от училищата в града, служители на Общинска администрация, представители на НЧ "Съгласие 1869" – Тетевен и библиотеката към читалището.


Датата за отбелязване на Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, не е избрана случайно. Тя е символична за световната литература. На 23 април са родени или починали поети като Шекспир, Мигел де Сервантес, Владимир Набоков и др. Това прави естествен избора на Генералната конференция на ЮНЕСКО - в този ден целият свят да отдаде почит на книгите и авторите им. С това се цели насърчаване на всички и по-специално на младите хора, да открият удоволствието от четенето и да зачетат приноса на тези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.


През 2021 г. по случай 23 април, по инициатива на Община Тетевен, пред сградата на читалището в града бе изложена голяма дървена книга. Тя бе изработена от Евгени Стоянов, а съдържанието й е запълнено с известни цитати, стихове и мисли на български творци, включително на тетевенеца Усин Керим.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени