Корнелия Маринова участва онлайн в 143-та Пленарна сесия на Комитета на регионите

По време на Пленарната сесия шест европейски региона бяха наградени за тяхната предприемаческа визия за устойчиво възстановяване

Корнелия Маринова участва в 143-та Пленарна сесия на  Комитета на регионите
Корнелия Маринова участва в 143-та Пленарна сесия на Комитета на регионите Източник: Община Ловеч

В дните от 17 до 19 март, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, участва онлайн в 143-та Пленарна сесия на Комитета на регионите, съобщават от местната администрация. Част от разгледаните и обсъдени теми са: изграждане на европейското пространство за образование до 2025 г., пандемията от COVID 19, търговската политика и възстановяването на ЕС, Европейската зелена сделка: финансиране и постигане на вълната за саниране в регионите, градовете и селата. На 19 март срещата продължава с дебат относно интеграцията на мигранти и борба с радикализацията, както и с въпроси от значение за местните и регионални власти. 


По време на Пленарната сесия шест европейски региона бяха наградени за тяхната предприемаческа визия за устойчиво възстановяване, като една от тях е Община Габрово. Европейският комитет на регионите е консултативен орган на ЕС, съставен от местни и регионални представители на изборни длъжности от 27-те страни от Съюза. В рамките на Комитета те могат да споделят мнението си за законодателството на ЕС, което пряко засяга регионите и градовете.


Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, в качеството си на заместник-член в българската делегация в Европейския комитет на регионите има възможността да популяризира покана, изпратена от Apostolos Tzitzikostas, Председател на КР и Председателя на комисията по икономическа политика /ECON/ Michael Murphy за представяне на кандидатури за определяне на експерт на КР в консултативния съвет на InvestEU. 

 


InvestEU е ключовата програма за подкрепа на инвестициите в новата многогодишна финансова рамка. Тя заменя голям брой вече съществуващи финансови инструменти с един инструмент и се основава на успеха на Европейския фонд за стратегически инвестиции, така наречен "Фонд Юнкер". На Комитета на регионите /КР/ е отредена значителна роля в мониторинга и насърчаването на териториалното въздействие на новия инструмент. Потенциалните кандидати биха могли да получат повече подробности относно ролята и необходимия експертен опит в Приложението, качено на сайта на Община Ловеч. Кандидатите се приканват да изпратят автобиографията си и кратко електронно писмо на адрес:econ@cor.europa.eu най-късно до 28 март 2021 г.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени