Лидерът на ГЕРБ в Тетевен: Вярно ли е че на територията на България са пристигнали 20 хиляди флашки за машините за гласуване? (ВИДЕО)

Масово събралите се хора на площада се оплакаха от репресии и преследване от полицията

Бойко Борисов в Тетевен
Бойко Борисов в Тетевен

Ние сме за машинно гласуване, разчитахме да е честно, почтено и да няма репресии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Тетевен.

 

"Започвам с машините, ето какво казва ЦИК, че използваните машини за гласуване ще са 11 932 и трябва да има 59 660 карти за тях, съответно за тях трябват и флашки - 23 864. Машина-карта-флашка. За всяка една машина в изборните секции има 5 броя карти. Какво правят колегите от "Сиела Норма" и имам няколко въпроса. Искам да уточня, след като ЦИК е разпоредила, трябва да имаме толкова машини, толкова флашки и толкова карти. Ние ги хванахме, че в складовете при същите наши машини има - 228 веднъж и после още 150 машини.

 

Отговорникът за изборите Бойко Рашков, каза той. "Задавам въпроси, които са отговори и твърдя: Вярно ли е че на територията на България са пристигнали 20 хиляди флашки в 28 кашона за машините за гласуване? Тези флашки ще бъдат ли използвани за изборите? Вярно ли е, че те са разтоварени на митнически склад, заедно с машините, и оформени документално като митническа цесия, защото не може да я видите. Твърдя, че в един митнически склад на аерогарата стоят 28 кашона с флашки. Друг въпрос е Радев, Рашков и ДАНС знаят ли за тях?", попита Борисов. "От същата фирма и същите места", допълни той.

 

Какво се случва ако тези флашки или една машина се повреди. Изпращач на пратката е фирма от Тайван, а за покупката е използвано търговско дружество от Холандия. Няма яснота каква е реалната стойност на флашките. По груби сметки излиза, че е 44 лв. една флашка. Тези флашки в 28 кашона стоят. Сега са се разбързали да ги изнесат обратно, посочи той.

 

Може ли да си поверим изборите на една частна компания. Снощи възмущението ми достигна връхна граница, когато чух, че тези машини са за резервни части. Ето тук показвам, че четири души, свързани с роднински и партийни връзки, заместващи 100 хил. души, те ще обобщят далаверите, каза той.

 

Само за три дена близо 600 човека починаха, голи хора тичат по болници, половината училища имат тестове, другите не. Кацаров вика "Избяга ми фирмата"!. Виж колко са прибрани. Повечето деца не са пуснати на училище, защото не са поръчали щадящи тестов, когато трябва? Те са изключително добри в тегленето на дълг и  задължаването на децата ни да им плащаме вересиите, правят го без срам и срещу лихви. Сега правителството плаща лихви на това, което взима.

 

Борисов обаче отчете, че служебното правителство са изключително добри в тегленето на дългове и задлъжняването на държавата. Той припомни, че когато на него му се е налагало да тегли лихвите са били отрицателни, а с днешна дата има лихви. Лидерът на ГЕРБ припомни, че в понеделник, ден след изборите ще се тегли нов половин милиард дълг. 

 

"Сега с цялото си нахалство, когато ще има конфигуриран парламент, в понеделник са заявили още половин милиард дълг. Докато се занимават с монтажи и чекмеджета, декември ще иде с половин милиард дълг. Защо пак ще теглите един милиард. Те теглят, ние да връщаме. Нищо радостно няма. Ковид кризата, хаоса, смъртта, не доброто лекуване, лошото образование, хванахме ги с машините и сега с флашките", каза Борисов.

 

Кой ще оправи после тези дългове. После трябва да стегнем коланите и да ги върнем. Това, което Радев и компания ще изпукат, не се знае и за какво. Нали събираха повече пари и бяха по-добри. Това, че теглиш милиарди и се хвърля димката, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

"Нищо радостно няма. Ковид кризата, хаоса, смъртта, не доброто лекуване, защото натиска върху болниците е страшен. Учениците не могат да отидат на училище. Хванахме ги с машините, картите за гласуване, а сега и с флашките. За тях е жизнено важно тази манипулация на изборите, защото знаят, че сме най-добрите. Но са много добри в тегленето на дългове, после няма да можем да даваме по 100 лева за пенсионерите. Вие чухте ли финансов министър да излезе и да каже за какво е този дълг. Нали бяха много добри в събирането на пари Спецов и компания", коментира Борисов.

 

Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, бе и да не кажете една дума, обърна се Борисов към Христо Иванов. "Мислете как ще върнем дълга, как ще мине зимата, как ще ваксинираме, как ще оправим цените на стоките и на тока, посочи Борисов.  Радев като ходи вадят администрация, вадят мутрите. Аз не съм виждал толкова полиция като премиер да се движат по трасетата, както сега. Това е демокрация по Радевски", каза той.

 

"Понеже страха ги разтресе започнаха пак да вадят компромати и монтажи", допълни той. Лидерът на ГЕРБ се обърна към съпредседателят на "Демократична България" : "Христо Иванов отишъл на Секвоя да ме снима, но Киро и Асен го издухаха. Жалко, гнусно, подло, не ти отива с Черепа и неговите ортаци на Радев. Обръщам се към Христо Иванов понеже ми е бил министър, коалиционен партньор, да не го интересува манипулацията на изборите, че ден след ден теглят нов дълг."

 

"Най-опасни са престъпниците с бели якички, ще оберат милиардите и пак ние ще връщаме. Ето за това е цялата тази яростна съпротива да не преброим контролните разписки, понеже с хиляди носят флашките", заяви Борисов и припомни как три дни са се броили процентите от чужбина.

 

Един от кметовете на селата заяви, че също е привикван в полицията да бъде разпитван дни преди изборите.

 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев се възмути, не че не се отговаря, а че се карат когато се задават въпроси. "Ако някой е силен той вярва в подкрепата на хората, а този който е слаб - действа с репресии". Масово събралите се хора на площада се оплакаха от репресии и преследване от полицията.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени