Лидерът на МГЕРБ Георг Георгиев влиза в парламента

Събралите най-много преференции в ловешката листа Иван Миховски и Иван Грънчаров се отказаха от депутатските си места

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews

Председателят на МГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев ще стане депутат, след като Иван Миховски и Иван Грънчаров, също от листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч, се отказаха от депутатските си места.

 

В Ловеч Миховски е олучил 1457 преференции, а Грънчаров - 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, за да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров бяха поставени на трета и пета позиция в утвердената от ИК на ГЕРБ кандидат-депутатска листа, но с тези преференци изместиха втория в листата Георг Георгиев.

 

От ЦИК потвърдиха, че заявленията на Миховски и Грънчаров са били одобрени днес. След днешното заседание на избирателната комисия заявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ от депутатското място също е било одобрено. Борисов отказва да бъде народен представител от два района - в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов обяви намерението си да не става депутат, министър или премиер.

 

По-рано днес и заявлението на бившия транспортен министър Николай Събев, който водеше листата на "Продължаваме промяната" в Русе, също бе прието от ЦИК.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени