Ловеч може да помогне на бежанците от Украйна със 150 легла

По време на срещите бяха споделени определени трудности с постелен инвентар и с възможностите за изхранване

Община Ловеч
Община Ловеч Източник: Община Ловеч
Ловеч може да помогне на бежанците от Украйна със 150 легла. Това стана ясно след работни срещи на 28.02.2022 г. на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова с представители на институции. Срещите бяха обявени от кмета на Ловеч в събота и са в отговор на Сдружението на българските общини (НСОРБ) за подкрепа и солидарност към кметовете на украинските градове.
 
Община Ловеч като институция разполага с три свободни общински жилища с капацитет 10 места. Общежитието на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Проф. д-р Димитър Димов" може да приеме едно семейство до три лица в една стая. Общежитието на ПЕГ "Екзарх Йосиф I" не разполага със свободни места, но има налични легла, които ще предостави при необходимост.
 
В ученическото общежитие (ЦПЛР – УО) в ж.к. "Здравец" могат да бъдат настани 25 човека в пет апартамента. В общежитието на Техническия колеж могат да бъдат ползвани 16 стаи с по две легла.
 
В базата на Националния статистически институт - Учебен център в село Сливек, могат да се настанят 80 човека в 40 двойни стаи. Това обаче е възможно след съгласуване с Министерството на отбраната. Центърът разполага с ресторант.
 
При необходимост в Дома за стари хора "Върбовка" могат да се приемат около 10 души, в това число и възрастни хора и хора с увреждания. Настаняването в домовете за социални услуги става със съдебни решения. Социалната услуга Център за обществена подкрепа би могла да осигури медикаменти и храни.
 
В МБАЛ "Проф. Д-р Параскев Стоянов" има възможност за кризисно настаняване и според свободната леглова база. Тя може да бъде използвана в краен случай поради спецификата и условията за настаняване в лечебното заведение.
 
По време на срещите бяха споделени определени трудности с постелен инвентар и с възможностите за изхранване.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени