Ловеч няма да прилича на Кербала-забраниха пиротехническите изделия

По повод предстоящите новогодишни празници кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 29 декември т.г. забрани употребата на територията на община Ловеч на пиротехнически изделия

Ловеч няма да прилича на Кербала-забраниха пиротехническите изделия
Ловеч няма да прилича на Кербала-забраниха пиротехническите изделия

Забраната е по смисъла на чл. 8, aл. 1 и ал. 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Забранява се ползването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите. Ограниченията целят да се предпази населението от нежелателни последствия  в празничните дни около Нова година.

Забраната не важи в случаите, за които има изрично разрешение. Припомня се, че продажбата на пиротехнически изделия трябва се извършва от търговци с надлежно разрешително, като се спазват условията за съхранение и опаковане.

При нарушения на заповедта ще се налагат санкции според наредбите на Общината.

Контролът по изпълнение се възлага на началника на РП „Полиция" - Ловеч, на началник отдел „Контрол и сигурност", на кметовете на кметства и кметски наместници на територията на община Ловеч.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени